Apie Angliją kalbu neatsitiktinai, nes būtent čia yra „Hobnobs“ sausainiai, kuriuos aš labai mėgstu, bet susilaikau pažiūrėjusi į ingredientus. Pagaliau turiu natūraliai saldžią versiją, kuri, labai tikiuosi, patiks ir jums!
Ingredientai (6 sausainiams):
sausainiams:
- 60 g „smooth“ (glotnaus) riešutų sviesto (galite naudoti migdolų, anakardžių, žemės riešutų);
- 70 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
- 60 g klevų sirupo;
- 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
- 10 g kokosų aliejaus.
papuošimui:
- 50 g juodojo šokolado;
- 1 arbat. šaukšt. mėgstamų riešutų.
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatorumi.
2. Dubenėlyje išmaišome riešutų sviestą, kad neliktų jokių gumuliukų. Dedame avižas, cinamoną ir pilame klevų sirupą. Viską išmaišome.
3. Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenį su kitais ingredientais. Gerai išmaišome.
4. Gautą masę padaliname į šešias dalis ir rankomis voliojamerutuliukus. Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame, kad išeitų sausainių forma. Kepame 12 minučių, kol apskrus.
5. Išimame sausainius iš orkaitės ir leidžiame 5 minutes atvėsti, tada perkeliame ant grotelių.
6. Virš garų vonelės išlydome šokoladą ir merkiame sausainių dalį. Dedame ant kepimo popieriaus.
7. Deserto viršų galite apšlakstyti šokaladu, kaip nuotraukoje ir puošti skaldytais riešutais, kuriuos prieš tai būtina pakepinti.
8. Rekomenduojame laikyti sandarioje dežutėje 3-4 dienas.
Patarimai:
- Šiam receptui būtini greito paruošimo dribsniai, tad ieškokite šio užrašo ant pakuočių.
- Tiek gaminant šokoladą, tiek jį lydant reikia garų vonelės. Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami, nes tik tada gausite karštą šokoladą.