Ingredientai (2 porcijoms):
- 170 g virto/kepto burokėlio;
- 120 g lęšių (virtų namie arba konservuotų);
- 30 g saulėje džiovintų pomidorų (skaniausia – pusiau džiovinti);
- 10 g šviežių mėtų;
- 1 labai nedidelė česnako skiltelė;
- 10 g medaus (indelį, kuriame yra medus, įdėkite į šilto vandens vonelę, kad medus suskystėtų);
- 10 g grūdėtųjų garstyčių;
- 30 g ožkos sūrio arba fetos;
- 10 g šviežių gražgarsčių;
- 15 g lazdyno riešutų;
- druskos.
Gaminimas:
1. Burokėlį supjaustome 1,5 cm dydžio kubeliais ir sumaišome su garstyčiomis, medumi, tarkuotu česnaku ir šiek druskos. Viską gerai išmaišome.
2. Lazdyno riešutus dedame į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir pakepame apie 8–10 minučių, kol suskeldės riešuto luobelės. Kai jau galime paimti į rankas, patriname tarp delnų – taip pašaliname luobeles. Riešutus perpjauname per pusę.
3. Džiovintus pomidorus dedame į elektrinį smulkintuvą (blenderį) ir išsukame iki tyrės.
Salotos susideda taip:
- džiovintų pomidorų tyrė;
- burokėliai;
- lęšiai;
- sukapota šviežia mėta;
- gražgarstės;
- sūris;
- lazdyno riešutai.
Kai testuodavau šias salotas ir nešdavausi kitą dieną į darbą, per pietus valgant aplankydavo tas jausmas, kad su tokiu pietų dėžutės turiniu reikia savimi rūpintis ir mylėti.
Skanaus!
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram