Ingredientai (4 porcijoms):
spurgoms:
- 100 g šviesių speltų miltų (galima naudoti paprastus baltus);
- 200 ml pieno;
- 50 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais;
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniuai;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 valg. šaukšt. kokosų cukraus (galima keisti rudu arba baltu cukrumi);
- 1 l neutralaus skonio aliejaus kepimui.
padažui:
- 50 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos);
- 25 ml grietinėlės (36 proc. riebumo).
Gaminimas:
1. Pieną supilame į puodą, dedame sviestą ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Pienas turi būti karštas, kitaip tešlos neužplikysime ir ji bus per skysta.
2. Išsijotus miltus beriame į karštą pieną ir, nuėmę nuo ugnies, mediniu šaukštu gerai išmaišome, kol gausime vientisą masę.
3. Tešlai šiek tiek atvėsus, vieną po kito įmušame kiaušinius ir maišome, kol gausime tirštą tešlą.
4. Tešlą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu. Antgalis nebūtinas, jei jo neturite.
5. Į didesnį puodą pilame aliejų ir įkaitiname. Aliejus turi būti karštas, bet ne degantis. Jis bus tinkamos temperatūros, kai į puodą įdėtas mažas duonos gabaliukas apskrus per 10–15 sekundžių.
6. Į aliejų konditeriniu maišeliu spaudžiame tešlos juosteles. Kepame 3–4 minutes, apverčiame po 1–2 minučių. Iškepusias spurgas dedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejų. Spurgas apibarstome cinamonu ir kokosų cukrumi.
7. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Į karštą šokoladą pilame grietinėlę, išmaišome ir patiekiame prie keptų spurgų.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram