Ingredientai:
- 1 raudonasis svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- 4 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
- 1/2 aitriosios paprikos;
- 200 g raudonųjų lęšių;
- 1 skardinė kokoso pieno;
- 100–200 ml daržovių sultinio;
- 1 saldžioji bulvė;
- 50 g špinatų;
- 1 arbat. šaukšt. kumino;
- 1 arbat. šaukšt. kalendros sėklų;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/2 arbat. šaukšt. kashmiri aitriosios paprikos miltelių;
- sėklyčių iš 3 kardamono ankščių;
- 1 gvazdikėlis;
- 5 cm ilgio cinamono lazdelė;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasigaminkite prieskonių mišinį: sumalkite ar grūstuvėje sutrinkite kumino, kalendros ir kardamonų sėklas bei vieną gvazdikėlį. Į sutrintus prieskonius dėkite ciberžolę ir kashmiri aitriosios paprikos miltelius. Viską išmaišykite ir atidėkite 1 arbat. šaukšt. į kitą indą.
2. Smulkiais griežinėliais supjaustykite svogūną ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10 min. ant silpnos ugnies, kol svogūnai bus minkšti. Smulkiai supjaustykite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką ir dėkite į tą pačią keptuvę. Padidinkite ugnį ir kepkite 1–2 minutes. Dėkite prieskonių mišinį kartu su cinamono lazdele ir kepkite dar 1 minutę. Labai svarbu nesudeginti prieskonių!
3. Į keptuvę berkite lęšius, pilkite kokosų pieną ir 100 ml sultinio. Pirmiausia užkaitinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį ir kepkite apie valandą, vis maišydami kas 10–15 minučių ir tikrindami, ar nereikia daugiau sultinio.
4. Kai lęšiai jau bus minkšti, dėkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, špinatus, druską ir pipirus. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suglebs.
5. Kol lęšiai ruošiami keptuvėje, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Griežinėliais supjaustykite saldžiąją bulvę, užberkite 1/2 arbat. šaukšt. likusio prieskonių mišinio, užpilkite šlakelį aliejaus ir viską išmaišę dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20–25 min. Patiekite su lęšių troškiniu.
Skanaus! Valgykite troškinį vieną ar su natūraliu jogurtu. Jei turite, užbarstykite ir šviežių kapotų kalendrų.