Ingredientai:
- 1 mažas kalafioras;
- 1 arbat. šaukšt. pankolio sėklų;
- 1/2 nedidelio granato;
- 1 citrina;
- 100 g trešnių;
- 25 g nekepintų ir nesūdytų pistacijų riešutų (jeigu nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus);
- 1,5 valg. šaukšt. smulkintų šviežių mėtų;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 20–25 min., kol kalafioras apskrus.
3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.
4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 5–10 min. kartu su kalafioru.
5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.