Ingredientai (1 porcija):
- 1 persikas;
- 1 cikorija (jei nerandate cikorijos, galite keisti į mažų standžių salotų gūželę, pvz., gem lettuce);
- 50 g fetos sūrio;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- 1 arbat. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 1/4 arbat. šaukšt. medaus;
- 1 valg. šaukšt. šviežių mėtų.
Gaminimas:
1. Persiką supjaustome į keturias dalis. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į grill keptuvę arba ant grotelių lauke. Kepame neilgai, nes persikas turi išlaikyti savo formą.
2. Susmulkiname šviežias mėtas.
3. Į dubenėlį pilame citrinos sultis, raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, medų ir pusę susmulkintų mėtų. Viską gerai išmaišome, beriame druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Į paruoštą užpilą dedame cikorijos lapus ir viską gerai išmaišome.
4. Cikorijas paskirstome į dvi lėkštes, dedame šiltus persikus, užbarstome fetos sūriu ir likusiomis mėtomis.
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalinasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.