„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

FeedMySister receptas: kokosiniai mėlynų kąsneliai

Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!
Tinklaraštininkės ir jų gaminti kokosiniai mėlynų kąsneliai
Tinklaraštininkės ir jų gaminti kokosiniai mėlynų kąsneliai / „Sarune Zurba Photography“, tinklaraštininkių nuotr.

Ingredientai:

pirmam sluoksniui:

  • 40 g migdolų;
  • 40 g Medjool datulių (be kauliukų);
  • 5 g nerafinuoto kokosų aliejaus.

antram ir trečiam sluoksniams:

  • 120 g trintos kokosų masės;
  • 60 g šilkinio tofu (silken tofu);
  • 1 skardinė kokosų pieno (reikės 60 g kremo);
  • 40 g klevų sirupo (ir dar vienas šaukštelis);
  • 30 g šviežių mėlynių.

papuošimui:

  • šviežių mėlynės.

Reikės silikoninės mini keksiukų formelės, kur viršaus skersmuo – 4,5 cm arba metalinės, bet prieš tai ją reikės iškloti maistine plėvele.

Maži patarimai:

  • Kokosų pieno skardinę įdėkite į šaldytuvą, kad skardinės viršuje esantis kokosų kremas sustingtų. Kokosų pieno skardinės apačioje esančio skysčio nenaudosime.
  • Kąsnelių spalva priklausys nuo mėlynių, tad kartais gali būti labai stipri kartais šiek tiek pastelinė.
  • Trintos kokosų masės specializuotose parduotuvėse galite rasti pagal anglišką pavadinimą „creamed coconut“, nes dažnai vertimai į lietuvių kalbą yra netikslūs ar nevienodi. Tai trapi, bet formą išlaikanti masė, kuri skiriasi nuo kokosų kremo ar kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Trintuvo inde susmulkiname migdolus, dedame datules, kokosų aliejų ir sukame, kol susidarys smulkūs trupiniai. Rankomis suspaudžiame saują trupinių – jeigu sukimba, pagrindas pavyko, jei ne, dedame dar vieną datulę ir sukame, kol trupiniai sukibs.

2. Gautą masę dedame į formeles, tolygiai paskirstome, paspaudžiame.

3. Į puodą dedame mėlynes ir 1 šaukštelį klevų sirupo. Verdame ant vidutinės ugnies. kol uogos suminkštės ir pradės panašėti į uogienę.

4. Trintuvo inde išsukame kokosų masę (prieš tai ją susmulkinę) su šilkiniu tofu, kokosų kremu (60 g) ir klevų sirupu iki kreminės konsistencijos. Svarbu, kad neliktų gumuliukų. Po šaukštelį antrojo sluoksnio dedame ant pirmojo. Į kiekvieno kąsnelio vidų dedame po mėlynę.

5. Likusią masę trintuvo inde išsukame su virtomis mėlynėmis. Trečią sluoksnį dedame ant antro sluoksnio. Ant viršaus galima dėti šviežių mėlynių, bet nebūtina.

Desertą laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas.

Tinklaraštininkių nuotr./Kokosiniai mėlynų kąsneliai
Tinklaraštininkių nuotr./Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, išleidusios knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet ir įvairus, naudingas.Kartais FeedMySister.com pasidalina receptais ir su „15min“ skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“