Ingredientai:
- 400 g lašišos filė;
- 150 g kalafioro;
- 150 ml pieno;
- 20 g sviesto;
- 1 raudonoji paprika;
- ½ čili pipiro;
- 250 g moliūgo;
- 15 g šviežių šalavijų;
- druskos;
- pipirų;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Kalafiorą supjaustome gabalėliais, dedame į puodą ir supilame pieną, įdedame druskos ir verdame, kol suminkštėja. Verdame ant vidutinės ugnies.
2. Išvirus dedame sviesto ir elektriniu trintuvu sutriname iki vientisos masės. Prieš trinant nupilame šiek tiek pieno, kad paskui galėtume juo sureguliuoti norimą konsistenciją, kad masė nebūtų per skysta.
3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).
4. Moliūgą supjaustome vienodais 2x2 cm gabaliukais. Įdėję į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome druskos ir pipirų, sudedame šalavijų lapelius ir viską tolygiai paskirstome rankomis. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20–25 minutes, kol moliūgas bus iškepęs.
5. Paprastą ir čili paprikas ištepame aliejumi ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šauname į įkaitintą orkaitę virš moliūgų ir kepame apie 30 minučių. Jos gali būti ir apdegusios, nesijaudinkite.
6. Iškepusias paprikas dedame į metalinį indą ir sandariai uždengiame folija ar dangčiu, ir paliekame 5 minutėms, kad lengviau nusiluptų jos odelė. Praėjus numatytam laikui nulupame odeles, išimame sėklas, minkštimą dedame į sietelį ir su šaukštu triname per jį. Bjaurus darbas, bet rezultatas to vertas! Gautą tyrę sumaišome su kalafioro mase. Jeigu trūksta, įdedame druskos.
7. Orkaitės kaitrą sumažiname iki 120 laipsnių ir kai temperatūra nukrinta, dedame lašišą, apibarstytą druska ir pipirais. Kepame apie 20–25 minutes, priklausomai nuo jūsų turimos lašišos filė storio.
8. Į lėkštę dedame kelis šaukštus kalafiorų-paprikų kremo, tada keptus moliūgus su traškiais šalavijų lapeliais ir ant viršaus tobulą lašišą.
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.