FeedMySister receptas: muskatinė slyvų galetė su migdolais

Slyvos, migdolai, muskatas man yra neliečiamoji, tobuloji trejybė. Nuo šių skonių man linksta keliai. Galetės kraštai išeina traškūs, o kitas jos privalumas yra tas, kad jauti žymiai daugiau skonio nei pyrage po visais tešlos ir trupinių sluoksniais. Greitas ir nepaprastai skanus rudeninis kepinys!
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei keptas pyragas
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei keptas pyragas / „Sarune Zurba Photography“, FeedMySister nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 120 g speltų/kvietinių miltų;
  • 40 g migdolų;
  • 2 valg. šaukšt. demerara cukraus;
  • 120 g šalto sviesto;
  • 5 valg. šaukšt. ledinio vandens;
  • žiupsnis šviežiai tarkuoto muskato riešuto.

įdarui:

  • 250 g kietesnių slyvų su kauliukais;
  • 1 kiaušinis;
  • 40 g migdolų lazdelių (būna pirkti jau paruoštų);
  • 30 g klevų sirupo;
  • 2 g natūralaus migdolų ekstrakto.

Gaminimas:

1. Į šaldymo kamerą dedame puodelį vandens, nes tešlai jo reikės ledinio.

2. Kubeliais supjaustome sviestą ir dedame atgal į šaldytuvą.

3. Tešlai skirtus migdolus sumalame iki miltų.

4. Į trintuvo indą beriame miltus, maltus migdolus, 2 šaukštus rudojo cukraus, nutarkuojame muskato riešutą ir šaltą sviestą, išsukame pulsuojančiu režimu, kad liktų mažų sviesto gabalėlių. Jeigu sviestas visai suminkštės, tešla nebus traški. Pilame ledinį vandenį ir dar kartą išsukame, kol tešla sukibs į vieną masę. Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame rutulį. Apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.

5. Įkaitiname orkaitę iki 180°C , kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.

6. Slyvas pjauname išilgai per pusę, gautą pusę pjauname dar kartą išilgai per pusę.

7. Šakute išplakame kiaušinį ir laikome atskirame dubenėlyje, kol prireiks.

8. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir trumpai palaikome rankose, kol suminkštės. Dedame ant kepimo popieriaus lapo, ant viršaus uždedame dar vieną lapą ir tešlą iškočiojame į maždaug 35 cm skersmens skritulį. Toliau dirbame greitai, nes nenorime, kad pradėtų minkštėti sviestas.

9. Su visu kepimo popieriumi perkeliame tešlą ant kepimo skardos, nuėmę viršutinį lapą, dedame paruoštas slyvas, palikdami 3 cm kraštelį. Sparčiai užlenkiame kraštelį ant įdaro. Kraštelį patepame kiaušinio plakiniu ir dedame skardą su paruošta galete į įkaitintą orkaitę.

10. Nedideliame dubenėlyje sumaišome migdolų lazdeles, klevų sirupą ir natūralų migdolų ekstraktą.

11. Galetę kepame 45–50 minučių. Praėjus 30 minučių nuo kepimo pradžios, ant viršaus uždedame paruoštus migdolus ir paskirstome. Kepame, kol labai lengvai apskrus migdolai. Reguliariai tikriname, kad neapdegtų nei tešla, nei riešutai.

FeedMySister nuotr. /Muskatinė slyvų galetė su migdolais
FeedMySister nuotr. /Muskatinė slyvų galetė su migdolais

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip negaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet ir įvairus bei naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis