Ingredientai:
riešutų kremui:
- 2 valg. šaukšt. anakardžių;
- 1 maža prinokusi kriaušė;
- 2 arbat. šaukšt. migdolų sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- ½ arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
gervuogėms:
- sauja gervuogių (apie 70 g);
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo.
keptai kriaušei:
- 1 kriaušė;
- gabaliukas sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. klevų sirupo.
papuošimui:
- sauja gervuogių;
- sauja lazdyno riešutų.
Gaminimas:
1. Anakardžius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame valandai (galima ir per naktį).
2. Elektrinio trintuvo inde išsukame mirkytus anakardžius su prinokusia kriauše, klevų sirupu, citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Išsukus dedame migdolų sviestą ir vėl sukame, kol susimaišys.
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Lazdynų riešutus paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 10 minučių, kol apskrus. Jiems atvėsus, triname tarp delnų, kad nusiimtų luobelės. Stambiai supjaustome.
5. Kriaušę perpjauname į dvi dalis ir ant nedidelės ugnies pakepiname, kol apskrus ir suminkštės. Pačioje pabaigoje ant kriaušės pilame klevų sirupą.
6. Gervuoges dedame į mažą puodą su klevų sirupu ir verdame, kol sutirštės.
7. Į dubenėlį dedame kremą, kepintą kriaušę, karštas gervuoges. Puošiame kepintais lazdyno riešutais ir šviežiomis gervuogėmis. Papidomai dedame truputėlį migdolų sviesto.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip negaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet ir įvairus bei naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram