Ingredientai (8 porcijoms):
tešlai:
- 180 g kvietinių miltų;
- 90 g minkšto sviesto;
- 2 kiaušinio tryniai;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 2 valg. šaukšt. ledinio vandens.
įdarui:
- 5 kumato pomidorai (~ 300 g);
- 1 kiaušinis;
- 2 kiaušinio tryniai;
- 100 ml pieno;
- 75 g rūkyto varškės sūrio + 25 g papuošimui.
Gaminimas:
1. Mediniu šaukštu išsukame labai minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos iki purios masės. Įmaišome kiaušinių trynius, du šaukštus labai labai šalto vandens ir miltus. Suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai tik „susikabina“, nebeminkome. Pakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad sušaltų, geriausiai – per naktį.
2. Tešlą iš šaldytuvo išimame prieš pusvalandį iki tolimesnio tartos ruošimo.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
4. Pomidorų kietąsias dalis išpjauname peiliu ir tada supjaustome.
5. Lengvai sumaišome kiaušinį, trynius, pieną, 75 g smulkiai supjaustyto rūkyto varškės sūrio.
6. Praėjus pusvalandžiui tešlą šiek tiek paminkome tarp rankų, kol ji taps kočiojama, bet ne per daug. Kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Naudojame 24 cm skersmens šone atsegamą kepimo formą, kurią išklojame tešla suformuodami ir kelių cm aukščio kraštelį.
7. Pilame įdarą, ant viršaus išdėliojame pomidorus ir juos apibarstome 25 g smulkiai supjaustyto rūkyto varškės sūrio. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 45 minutes.
8. Iškepus leidžiame šiek tiek pravėsti, valgome šiltą. Skanus šis kepinys ir atvėsęs.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip negaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet ir įvairus bei naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram