Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: saldžiųjų bulvių ir „chipotle“ kesadilijos

Meksikietiškos kesadilijos – puiki vakarienė baigiantis darbo dienai. Nes tai lengva, skanu ir neužtruksite ilgiau nei 20 minučių. Žinoma, jei gaminate šį patiekalą pirmąsyk, galite pirmiausia išbandyti savaitgalį, kai laikas taip nespaudžia.
Tinklaraštininkės ir jų ruoštos kesadilijos
Tinklaraštininkės ir jų ruoštos kesadilijos / FeedMySister nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 saldžioji bulvė (apie 200 g);
  • 1/2 skardinės baltų pupelių;
  • 2 žaliosios citrinos;
  • 1 valg. šaukšt. chipotle padažo;
  • 50 g olandiško sūrio;
  • 1 avokadas;
  • natūralaus jogurto;
  • 4 tortilijos;
  • druskos;
  • pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Smulkia tarka sutarkuokite saldžiąją bulvę. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šaukštą aliejaus ir dėkite saldžiąsias bulves. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 4–5 minutes. Kai bulvės jau minkštos, dėkite šaukštą chipotle padažo ir išspauskite pusę žaliosios citrinos. Palikite ant mažos ugnies.

3. Į elektrinį smulkintuvą dėkite pupeles ir išspauskite pusę žaliosios citrinos. Viską sumalkite iki vientisos masės. Sudėkite keptas bulves. Dar kelis kartus pasukite, kad viskas susimaišytų. Dėkite druskos ir pipirų.

4. Sutarkuokite sūrį. Imkite vieną tortiliją, ant jos užtepkite pusę saldžiųjų bulvių ir pupelių masės, užbarstykite tarkuoto sūrio ir dėkite kitą tortiliją ant viršaus. Paspauskite ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 3–4 minutes ant vidutinės ugnies. Svarbu apversti, kad abi pusės būtų apskrudusios. Iškepus laikykite šiltoje orkaitėje. Viską pakartokite su likusiomis tortilijomis.

5. Kol tortilijos kepa, šakute susmulkinkite avokadą, išspauskite pusę žaliosios citrinos ir dėkite druskos, pipirų pagal skonį.

6. Į dubenėlį dėkite jogurtą ir įmaišykite truputėlį chipotle padažo. Viską dėkite ant stalo. Jei turite, galite valgyti su habanero ar tabasko padažu, bet nebūtina.

FeedMySister nuotr./Saldžiųjų bulvių ir „chipotle“ kesadilijos
FeedMySister nuotr./Saldžiųjų bulvių ir „chipotle“ kesadilijos

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas