FeedMySister receptas: šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai

Natūraliai saldūs, traškūs, lengvi, – puikiai tinkantys visiems kai norisi kažko saldaus ir greito. Pastangų tikrai daug nereikės, o mėgautis galėsite ilgai.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai / „Sarune Zurba Photography“ nuotr.

Ingredientai:

  • 50 g pūstų ryžių;
  • 125 g datulių (be kauliukų);
  • 40 g kokosų aliejaus;
  • 20 g klevų sirupo;
  • 20 g kakavos;
  • 40 g riešutų sviesto (aš naudojau žemės riešutų);
  • kokosų drožlių, papuošimui.

Gaminimas:

1. Nedideliame trintuvo inde iki vientisos masės išsukame datules. Jeigu jos kietokos, įdedame 5 g nerafinuoto kokosų aliejaus, bet jei minkštos, sutrinsime ir be aliejaus. Išsukta masė turi būti vientisa, šiek tiek šviesesnė, negu pradžioje buvo pačios datulės.

2. Į dubenį dedame pūstus ryžius, išsuktas datules ir išmaišome. Šaukštu nepavyks, tad viską teks maišyti rankomis.

3. Dubenėlyje virš garų vonelės išlydome 30 g kokosų aliejaus, pilame klevų sirupą ir kakavą. Viską išmaišę dedame riešutų sviestą, dar kartą išmaišome.

4. Du šaukštus gauto šokolado dedame į pūstus ryžius ir višką išmaišome. Papildomai dedame 10 g kokosų aliejaus ir išmaišome.

5. Gautą masę dedame į metalinę 13×13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome ir paspaudžiame. Ant viršaus pilame likusį šokoladą, užbarstome kokosų drožlių ir dedame į šaldymo kamerą. Kąsneliams taip pat galite naudoti mažą formelę duonai kepti tik prieš ta ją išklokite maistine plevele.

6. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į 9 dalis. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.

„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai
„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.comkartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis