Ingredientai:
- 120 g kreminio kokoso pieno;
- 100 g anakardžių;
- 9 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 40 g kokosų aliejaus;
- kokoso drožlių apvoliojimui;
- 30–40 vnt. migdolų.
Gaminimas:
1. Iš vakaro užmerkite anakardžius vandenyje.
2. Nedideliame puode užvirkite vandenį ir ne ilgiau kaip 60 sekundžių pavirkite migdolus – praėjus šiam laikui iš karto juos perliekite šaltu vandeniu, tiek, kad jie atvėstų ir toliau nevirtų. Odelė turėtų lengvai nusiimti. Pašalinkite odeles ir palikite riešutus visiškai išdžiūti.
3. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite nuplautus bei gerai nusunktus išbrinkusius anakardžius, kreminį kokoso pieną, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir citrinos sultis. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldiklį 15-ai minučių.
4. Išimkite masę iš šaldiklio ir formuokite rutuliukus. Jei norite, kad išeitų vienodi – sverkite svarstyklėmis. Suformavus rutuliuką, į vidų įspauskite migdolą be odelės, dar pasukite tarp delnų ir apvoliokite kokoso drožlėse. Apvoliotus saldainius dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kai ji bus pilna, dėkite į šaldytuvą – ten saldainius ir laikykite. Rekomenduotina suvartoti per savaitę.
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.