FeedMySister receptas: tahini, goji ir kokosų batonėliai iš knygos „Natūraliai saldu“

Sezamų sėklų pasta (tahinis) – vienas mūsų mėgstamiausių praėjusių metų
desertų ingredientų. Šiems batonėliams pagaminti naudojame baltųjų sezamų
pastą. Nors skoniu ji nepranoksta tradicinės, tačiau leidžia intensyviau pajusti goji (ožerškio) uogų skonį ir švelnų kokosų aromatą.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti batonėliai
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti batonėliai / „Sarune Zurba Photography“ nuotr.

Ingredientai:

  • 40 g džiovintų goji uogų (ožerškio);
  • 60 g kokosų drožlių;
  • 40 g moliūgų sėklų;
  • 50 g migdolų sviesto;
  • 50 g baltųjų sezamų sėklų pastos (tahinio);
  • 6 Medjool datulių (be kauliukų);
  • 1 valg. šaukšt. nerafinuoto kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Trintuvo inde išsukame datules su kokosų aliejumi iki vientisos masės, šiek tiek šviesesnės, negu buvo iš pradžių. Dedame į dubenėlį kartu su ožerškio uogomis, kokosų drožlėmis, moliūgų sėklomis, migdolų sviestu ir tahiniu. Viską gerai išmaišome, nebijokite to daryti rankomis.

2. Gautą masę dedame į metalinę13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą. Laikome šaldymo kameroje bent porą valandų, o geriausia – per naktį.

3. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, o šias susmulkiname nedideliais gabalėliais.

4. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.

Patarimas: Batonėliams nurodome naudoti 13×13 cm metalinę formelę be dugno, bet jeigu jos neturite, tai ne problema: paprastą mažą kepimo formelę išklokite maistine formele ir suformuokite reikiamą batonėlių dydį, neužpildydami pilnos formelės.

„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Tahini, goji ir kokosų batonėliai
„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Tahini, goji ir kokosų batonėliai

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.comkartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis