Ingredientai:
- 40 g džiovintų goji uogų (ožerškio);
- 60 g kokosų drožlių;
- 40 g moliūgų sėklų;
- 50 g migdolų sviesto;
- 50 g baltųjų sezamų sėklų pastos (tahinio);
- 6 Medjool datulių (be kauliukų);
- 1 valg. šaukšt. nerafinuoto kokosų aliejaus.
Gaminimas:
1. Trintuvo inde išsukame datules su kokosų aliejumi iki vientisos masės, šiek tiek šviesesnės, negu buvo iš pradžių. Dedame į dubenėlį kartu su ožerškio uogomis, kokosų drožlėmis, moliūgų sėklomis, migdolų sviestu ir tahiniu. Viską gerai išmaišome, nebijokite to daryti rankomis.
2. Gautą masę dedame į metalinę13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą. Laikome šaldymo kameroje bent porą valandų, o geriausia – per naktį.
3. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, o šias susmulkiname nedideliais gabalėliais.
4. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.
Patarimas: Batonėliams nurodome naudoti 13×13 cm metalinę formelę be dugno, bet jeigu jos neturite, tai ne problema: paprastą mažą kepimo formelę išklokite maistine formele ir suformuokite reikiamą batonėlių dydį, neužpildydami pilnos formelės.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.comkartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram