Ingredientai:
- 200 g datulių be kauliukų;
- 310 g migdolų pieno;
- 2 valg. šaukšt. traiškytų linų sėmenų;
- 180 g alyvuogių aliejaus;
- 200 g miltų;
- 140 g rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. sodos;
- žiupsnelis druskos;
- 175 g šaldytų vyšnių.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
2. Naudojame 11×22 cm skardą (7–8 cm aukščio). Rankose suglamžome kepimo popierių ir juo išklojame kepimo skardą.
3. Datules supjaustome stambiais gabaliukais ir dedame į puodą kartu su 2 šaukštais traiškytų linų sėmenų, pilame migdolų pieną. Užverdame ir paverdame ant vidutinės ugnies porą minučių. Leidžiame pravėsti ir pilame į elektrinį smulkintuvą, tada išsukame iki vientisos masės. Pilame alyvuogių aliejų ir dar kartą išsukame.
4. Persijojame miltus ir sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir druska. Pilame datulių masę į sausus ingredientus ir gerai išmaišome. Suberiame vyšnias tiesiai iš šaldiklio ir lengvai išmaišome. Gautą masę sudedame į paruoštą skardą.
5. Kepame lygiai valandą. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.