Ingredientai:
- 800–900 g kiaulienos mentės be kaulo;
- 80 ml sojos padažo (geriau su mažiau druskos);
- 5 skiltelės česnako, sutrintos;
- 60 ml kokybiško obuolių arba obuolių sidro acto;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 3 lauro lapai;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Supjaustykite kiaulieną stambiais – maždaug 3x3 cm – kubeliais. Sudėkite mėsą į dubenį, ten pat supilkite sojos padažą, actą, berkite pipirus ir viską gerai išmaišykite. Leiskite pasimarinuoti kambario temperatūroje nuo 30 iki 60 min.
2. Mėsai pasimarinavus, perdėkite ją su visu marinatu į storadugnį puodą, užkaiskite ant vidutinės ugnies, kai marinatas ims burbuliuoti, mėsą apverskite, taip pakaitinkite apie 10 min. Praėjus šiam laikui skystį nupilkite (jo dar reikės!), mėsą irgi išimkite, puodo dugną kiek pavalykite, tada pilkite alyvuogių aliejų.
3. Į puodą su įkaitusiu aliejumi grąžinkite mėsą ir vartydami tolygiai apskrudinkite. Tuomet vėl supilkite marinatą, dar įpilkite ir stiklinę vandens, sudėkite laurų lapus, kaitrą sumažinkite iki žemos ir troškinkite apie valandą. Kartais patikrinkite, ar skysčio ne per mažai, jei reikia, įpilkite dar papildomai vandens. Gerai ištroškinta mėsa turi būti visiškai minkšta.
4. Tiekite taip troškintą mėsą su virtais ryžiais, jei norite, galite užberti kapotų svogūnų laiškų, taip pat tinka ir mėgstamų žalėsių salotos.