„Pastebėjau, kad neretai kalbame apie česnakinį sviestą, tačiau nuo pastarojo atsispyręs aš supratau, kad tokiu pačiu principu galima pasigaminti visą galybę įvairių sviestukų su pagardais. Pasigaminote, tepate ant ant šviežios naminės duonos ir svarstote, kur dar jį panaudoti? Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, išsitraukite iš šaldytuvo jį, kai ruošiate padažus“, – idėjas beria kulinarinio tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius.
Šįkart M.Janavičius su 15min skaitytojais dalijasi mėgstamiausiais savo ruošiamo sviesto su pagardais receptais. Tinklaraštininko teigimu, bet kuris iš šių šešių gaminių suteiks gaivumo, pikantiškumo ir puikiai tiks tiek kasdieniniam sumuštiniui, tiek šventinio kepsnio paskaninimui.
O skaniausiai, anot tinklaraščio „Maisto kelionės“ autoriaus, tai vyksta su „DVARO“ saldžios grietinėlės sviestu.
Ingredientai:
Česnakinis sviestas
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g smulkintų petražolių lapelių
- 2 smulkintos česnako skiltelės
- šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
- druska ir pipirai
Su citrina ir krapais
- 100 g „DVARO“ sviesto
- tarkuota 1 citrinos žievelė
- nedidelis pundelis šviežių krapų (susmulkintų)
- druska ir pipirai
Su parmezano sūriu ir rūkyta paprika
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g tarkuoto parmezano sūrio
- ½ arb. š. maltos rūkytos paprikos
Su krienais ir saulėje džiovintais pomidorais
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g saulėje džiovintų pomidorų (susmulkintų)
- 1 šaukštas krienų
- druska ir pipirai
Su baravykais ir pipirais
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 10 g džiovintų baravykų (užpilti karštu vandeniu, palaikyti 20 min., susmulkinti)
- 1 arb. š. stambiai grūstų juodų pipirų
Su apelsinais ir cinamonu
- 100 g „DVARO“ sviesto
- 1 valg. š. cukraus
- žiupsnelis cinamono
- tarkuota 1 apelsino žievelė ir 2 valg. š. jos sulčių
- šiek tiek smulkintų graikinių riešutų
Gaminimas:
- Sviestą palaikome kambario temperatūroje tol, kol suminkštės.
- Išmaišome su norimais ingredientais.
- Dedame ant kepimo popieriaus arba maistinės plėvelės.
- Suvyniojame į ritinėlį.
- Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to galima užsišaldyti.
Skanaus!