Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Firminis Mariaus sviestas su pagardais: slaptas ingredientas mėsos patiekalams bei šarvai imunitetui

Veikiausiai dažnas šeimininkauti virtuvėje mėgstantis lietuvis yra girdėjęs apie česnakinį sviestą – tradicinį sviesto pagardą, kuris, kaip teigiama, dar ir stiprina mūsų imuninę sistemą. Kulinarinio tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius Marius Janavičius pastebėjo, kad toks sviestas tinkamas ne vien ant duonos riekės tepti. Kaip teigia aistringas kulinaras, nepagadina česnakinis sviestas nei mėsos, nei žuvies, nei, galiausiai, daržovių.
Firminis Mariaus sviestas su pagardais: slaptas ingredientas mėsos patiekalams bei šarvai imunitetui
Firminis Mariaus sviestas su pagardais: slaptas ingredientas mėsos patiekalams bei šarvai imunitetui / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Receptai Sviestas

„Pastebėjau, kad neretai kalbame apie česnakinį sviestą, tačiau nuo pastarojo atsispyręs aš supratau, kad tokiu pačiu principu galima pasigaminti visą galybę įvairių sviestukų su pagardais. Pasigaminote, tepate ant ant šviežios naminės duonos ir svarstote, kur dar jį panaudoti? Uždėkite gabalėlį ant keptos žuvies ar mėsos, įmaišykite į kepinamas daržoves, išsitraukite iš šaldytuvo jį, kai ruošiate padažus“, – idėjas beria kulinarinio tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius.

Asmeninio archyvo nuotr./Firminis Mariaus sviestas su pagardais: slaptas ingredientas mėsos patiekalams bei šarvai imunitetui
Asmeninio archyvo nuotr./Firminis Mariaus sviestas su pagardais: slaptas ingredientas mėsos patiekalams bei šarvai imunitetui

Šįkart M.Janavičius su 15min skaitytojais dalijasi mėgstamiausiais savo ruošiamo sviesto su pagardais receptais. Tinklaraštininko teigimu, bet kuris iš šių šešių gaminių suteiks gaivumo, pikantiškumo ir puikiai tiks tiek kasdieniniam sumuštiniui, tiek šventinio kepsnio paskaninimui.

O skaniausiai, anot tinklaraščio „Maisto kelionės“ autoriaus, tai vyksta su „DVARO“ saldžios grietinėlės sviestu.

Ingredientai:

Česnakinis sviestas

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g smulkintų petražolių lapelių
  • 2 smulkintos česnako skiltelės
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
  • druska ir pipirai

Su citrina ir krapais

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • tarkuota 1 citrinos žievelė
  • nedidelis pundelis šviežių krapų (susmulkintų)
  • druska ir pipirai

Su parmezano sūriu ir rūkyta paprika

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g tarkuoto parmezano sūrio
  • ½ arb. š. maltos rūkytos paprikos

Su krienais ir saulėje džiovintais pomidorais

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g saulėje džiovintų pomidorų (susmulkintų)
  • 1 šaukštas krienų
  • druska ir pipirai

Su baravykais ir pipirais

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 10 g džiovintų baravykų (užpilti karštu vandeniu, palaikyti 20 min., susmulkinti)
  • 1 arb. š. stambiai grūstų juodų pipirų

Su apelsinais ir cinamonu

  • 100 g „DVARO“ sviesto
  • 1 valg. š. cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • tarkuota 1 apelsino žievelė ir 2 valg. š. jos sulčių
  • šiek tiek smulkintų graikinių riešutų

Gaminimas:

  1. Sviestą palaikome kambario temperatūroje tol, kol suminkštės.
  2. Išmaišome su norimais ingredientais.
  3. Dedame ant kepimo popieriaus arba maistinės plėvelės.
  4. Suvyniojame į ritinėlį.
  5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to galima užsišaldyti.
Asmeninio archyvo nuotr./Firminis Mariaus sviestas su pagardais: slaptas ingredientas mėsos patiekalams bei šarvai imunitetui
Asmeninio archyvo nuotr./Firminis Mariaus sviestas su pagardais: slaptas ingredientas mėsos patiekalams bei šarvai imunitetui

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos