Gaivi sriuba karštai dienai: braškių ir pomidorų gaspačas

Nors braškės daugeliui asocijuojasi su uogienėmis ir desertais, šios gaivios uogos iš tiesų tinka įvairiausiems patiekalams, pavyzdžiui, gaivioms salotoms su vištiena ar netgi šaltai sriubai – gaspačui.
Pomidorų gaspačo
Pomidorų gaspačo / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Receptai Sriuba

Norintiems savo šeimą ar svečius nustebinti itin netikėtu patiekalu su braškėmis, „Maxima“ pranešime žiniasklaidai rekomenduoja išbandyti šaltą sriubą – braškių gaspačą.

Patiekalui reikės:

  • 700 g braškių;
  • 300 g pomidorų;
  • 300 g agurkų;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 2 skilt. česnako;
  • 1/3 puodelio migdolų;
  • 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 3 v. š. balzaminio acto;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • mėgstamo sūrio (papuošimui).

Gaminimas

Nulupkite ir susmulkinkite agurkus, pomidorus, svogūną bei česnako skilteles. Pusiau perpjaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklytes ir susmulkinkite.

Vaisius, uogas, daržoves, riešutus suberkite į trintuvą ir trinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Kelioms valandoms gaspačą įdėkite į šaldytuvą. Patiekite papuošę pipirais ir trupintu mėgstamu sūriu. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis