Ingredientai (6–8 asm.):
- 500 g rabarbarų;
- 400–500 vandens, užvirinto ir atvėsinto;
- 250–300 g braškių;
- 1 žaliosios citrinos (laimo) nutarkuota žievelė;
- 8–10 minkštų datulių;
- šviežio imbiero gabaliukas (jei norite intensyvesnio skonio, stambiai sutarkuotas, jei švelnesnio – nesmulkintas).
patiekimui (pasirinktinai):
- natūralaus jogurto ar grietinės;
- duonos lazdelių;
- šviežių mėtų lapelių, suplėšytų.
Gaminimas:
1. Pašalinkite nuo rabarbarų stiebų kietesnius „siūlus“, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Suberkite juos į prikaistuvį, supilkite vandenį, suberkite žaliosios citrinos žievelę, dėkite imbiero gabaliuką (arba tarkius). Užkaiskite ir užvirus pavirkite ant silpnos kaitros apie 6–9 min., arba kol rabarbarai „išsileis“.
2. Supilkite visą prikaistuvio turinį į elektrinio smulkintuvo (blenderio) indą (jei imbiero nesmulkinote, ištraukite jo gabaliuką), čia pat berkite ir braškes, pasmulkintas datules be kauliukų. Sutrinkite, kol gausite piurė. Patikrinkite, ar netrūksta skonio – jei kiek per rūgštu, galite pasaldinti trupučiu klevų sirupo, jei tirštoka, praskieskite virintu vandeniu.
3. Tiekite sriubą dar kiek šiltą arba galite visiškai ją atšaldyti. Jei mėgstate, galite pabarstyti mėtomis, pagardinti jogurtu ar grietine. O jei norisi ko nors užkąsti šalia, puikiai tiks duonos lazdelės.