Gaivinanti, pikantiška rabarbarų ir braškių sriuba, pagardinta imbieru

Trumpam plūstelėję beveik tropiniai orai – kai ir karšta, ir drėgna – verčia ieškoti ne tik rūbų, kurie padėtų neperkaisti, bet ir patiekalų, kurie atgaivintų. Šiuo metu dar turime rabarbarų, braškės vis labiau pinga, tad geras metas išbandyti lengvą, gaivią, švelniai pikantišką sriubą.
Rabarbarų ir braškių sriuba
Rabarbarų ir braškių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6–8 asm.):

  • 500 g rabarbarų;
  • 400–500 vandens, užvirinto ir atvėsinto;
  • 250–300 g braškių;
  • 1 žaliosios citrinos (laimo) nutarkuota žievelė;
  • 8–10 minkštų datulių;
  • šviežio imbiero gabaliukas (jei norite intensyvesnio skonio, stambiai sutarkuotas, jei švelnesnio – nesmulkintas).

patiekimui (pasirinktinai):

  • natūralaus jogurto ar grietinės;
  • duonos lazdelių;
  • šviežių mėtų lapelių, suplėšytų.

Gaminimas:

1. Pašalinkite nuo rabarbarų stiebų kietesnius „siūlus“, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Suberkite juos į prikaistuvį, supilkite vandenį, suberkite žaliosios citrinos žievelę, dėkite imbiero gabaliuką (arba tarkius). Užkaiskite ir užvirus pavirkite ant silpnos kaitros apie 6–9 min., arba kol rabarbarai „išsileis“.

2. Supilkite visą prikaistuvio turinį į elektrinio smulkintuvo (blenderio) indą (jei imbiero nesmulkinote, ištraukite jo gabaliuką), čia pat berkite ir braškes, pasmulkintas datules be kauliukų. Sutrinkite, kol gausite piurė. Patikrinkite, ar netrūksta skonio – jei kiek per rūgštu, galite pasaldinti trupučiu klevų sirupo, jei tirštoka, praskieskite virintu vandeniu.

3. Tiekite sriubą dar kiek šiltą arba galite visiškai ją atšaldyti. Jei mėgstate, galite pabarstyti mėtomis, pagardinti jogurtu ar grietine. O jei norisi ko nors užkąsti šalia, puikiai tiks duonos lazdelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų