Gaivinantys nealkoholiniai kokteiliai: 4 receptai vasaros vakarėliams

Užklupus tropiniams karščiams specialistai pataria gerti kuo daugiau skysčių ir vengti alkoholio, kurio vartojimas karštyje itin padidina dehidratacijos riziką.
Nealkoholiniai kokteiliai
Nealkoholiniai kokteiliai / Vida Press nuotr.

Patarimais, kaip atsigavinti per vasarą vykstančius vakarėlius, pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Maxima“ ekspertas Aidas Poleninas ir pateikia nealkoholinių kokteilių receptus, kurie savo skoniu nustebins visus.

Saldu ir rūgštu: ananasų ir žaliosios citrinos nealkoholinis kokteilis

Ingredientai:

  • ¾ stiklinės šviesaus arba kvietinio nealkoholinio alaus;
  • 1 stiklinė ananasų sulčių;
  • 1 žalioji citrina (laimas);
  • sirupo.

Gaminimas:

1. Į ananasų sultis supilkite nealkoholinį alų bei išspaustas žaliosios citrinos sultis. Viską išmaišykite.

2. Norėdami pasaldinti gėrimą, įpilkite bet kokio saldinančio sirupo (pavyzdžiui, agavų).

Šis kokteilis suvienija skirtingus skonius – saldumą bei rūgštumą. Jį serviruojant, papuoškite šviežia ananaso arba žaliosios citrinos skiltele.

Vida Press nuotr./Nealkoholiniai kokteiliai
Vida Press nuotr./Nealkoholiniai kokteiliai

Nealkoholinis braškių šampanas

Ingredientai:

  • braškių šerbeto;
  • nealkoholinio putojančio vyno;
  • pjaustytų šviežių braškių (stiklinės papuošimui).

Gaminimas:

1. Į stiklinę įdėkite kelis braškių šerbeto šaukštus ir užpilkite atšaldytu nealkoholiniu putojančiu vynu, įmeskite kelis griežinėlius pjaustytų šviežių braškių.

Serviruojant kokteilį, nepamirškite stiklinės papuošti šviežiomis braškių skiltelėmis.

Vida Press nuotr./Nealkoholinis kokteilis
Vida Press nuotr./Nealkoholinis kokteilis

Raudonųjų apelsinų ir mėtų kokteilis

Ingredientai:

  • 1 stiklinė šviežiai spaustų raudonųjų apelsinų sulčių (maždaug 3 apelsinai);
  • ¾ stiklinės nealkoholinio tamsaus alaus;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų mėtų lapų;
  • sirupo.

Gaminimas:

1. Į šviežiai spaustas apelsinų sultis suberkite smulkintus mėtų lapus. Viską išmaišę leiskite gėrimui atšalti šaldytuve apie 15–20 minučių.

2. Atšalusį gėrimą perpilkite per sietelį į atšaldytą stiklinę.

3. Galiausiai supilkite nealkoholinį alų – šiam kokteiliui labiausiai tiks tamsus nealkoholinis alus. Mėgstantiems saldesnius gėrimus rekomenduojama į kokteilį įpilti sirupo.

Nealkoholinis vanilinis vyšnių tirštasis kokteilis

Ingredientai:

  • 450 g šaldytų vyšnių;
  • 2 stiklinės nealkoholinio baltojo vyno (pavyzdžiui, „Riesling“ arba „Moscato“ rūšies);
  • ¼ valg. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Į trintuvą suberkite vyšnias, supilkite nealkoholinį vyną bei vanilės ekstraktą. Trinkite tol, kol gausite tirštą masę.

Jeigu kokteilio norėtųsi dar tirštesnio – įberkite ledukų ir vėl viską sutrinkite, arba priešingai – įpilkite daugiau nealkoholinio vyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų