„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gaivios ir sveikos: keturių žingsnių Valdorfo salotos jūsų vasaros vakarui

Žodį „valdorfas“ daugelis esame girdėję – Valdorfo darželiai ir mokyklos laukia šeimų, kurie ieško ugdymo alternatyvų. Tačiau maisto žinovams šis žodis turi ir kitą reikšmę – gaivių ir vasariškų salotų pavadinimą. Jei dar neragavote, pats laikas pasigaminti ir skanauti.
Valdorfo salotos
Valdorfo salotos / Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr.

Įdomu tai, kad amerikietiškų Valdorfo salotų pavadinimas kilo nuo Niujorko viešbučio „Waldorf-Astoria“, kur 1896 metais jos buvo pirmą kartą pagamintos.

Salotoms reikės:

1/4 puodelio graikiško jogurto;

1 puodelio raudonųjų vynuogių;

1 puodelio žaliųjų vynuogių;

2 didelių obuolių;

1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų;

2 salierų stiebų;

1/2 šaukšto citrinos sulčių;

2 šaukštelių cukraus;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Pirmiausia pasigaminkite padažą. Suplakite jogurtą, cukrų ir citrinos sultis. Tuomet supjaustykite visus vaisius ir daržoves kąsnio dydžio gabalėliais.

Sudėkite vynuoges, obuolius, salierus ir graikinius riešutus į dubenį ir gerai išmaišykite. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite, kol galėsite patiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“