Įdomu tai, kad amerikietiškų Valdorfo salotų pavadinimas kilo nuo Niujorko viešbučio „Waldorf-Astoria“, kur 1896 metais jos buvo pirmą kartą pagamintos.
Salotoms reikės:
1/4 puodelio graikiško jogurto;
1 puodelio raudonųjų vynuogių;
1 puodelio žaliųjų vynuogių;
2 didelių obuolių;
1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų;
2 salierų stiebų;
1/2 šaukšto citrinos sulčių;
2 šaukštelių cukraus;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminame:
Pirmiausia pasigaminkite padažą. Suplakite jogurtą, cukrų ir citrinos sultis. Tuomet supjaustykite visus vaisius ir daržoves kąsnio dydžio gabalėliais.
Sudėkite vynuoges, obuolius, salierus ir graikinius riešutus į dubenį ir gerai išmaišykite. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite, kol galėsite patiekti.