Gaivios ir sveikos: keturių žingsnių Valdorfo salotos jūsų vasaros vakarui

Žodį „valdorfas“ daugelis esame girdėję – Valdorfo darželiai ir mokyklos laukia šeimų, kurie ieško ugdymo alternatyvų. Tačiau maisto žinovams šis žodis turi ir kitą reikšmę – gaivių ir vasariškų salotų pavadinimą. Jei dar neragavote, pats laikas pasigaminti ir skanauti.
Valdorfo salotos
Valdorfo salotos / Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr.

Įdomu tai, kad amerikietiškų Valdorfo salotų pavadinimas kilo nuo Niujorko viešbučio „Waldorf-Astoria“, kur 1896 metais jos buvo pirmą kartą pagamintos.

Salotoms reikės:

1/4 puodelio graikiško jogurto;

1 puodelio raudonųjų vynuogių;

1 puodelio žaliųjų vynuogių;

2 didelių obuolių;

1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų;

2 salierų stiebų;

1/2 šaukšto citrinos sulčių;

2 šaukštelių cukraus;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Pirmiausia pasigaminkite padažą. Suplakite jogurtą, cukrų ir citrinos sultis. Tuomet supjaustykite visus vaisius ir daržoves kąsnio dydžio gabalėliais.

Sudėkite vynuoges, obuolius, salierus ir graikinius riešutus į dubenį ir gerai išmaišykite. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite, kol galėsite patiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis