Ramunės salotos – tiesiog pavasaris lėkštėje!

Lažinamės, kad labai pasiilgote pavasario! Laimei, galima jį pakviesti į savo lėkštę.
Gaivios salotos
Gaivios salotos / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 2 nedidelių morkų,
  • 2 apelsinų,
  • 100 g fetos sūrio,
  • ryšulėlio šviežių špinatų,
  • saujelės kedrų riešutų,
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir pipirų.

Kaip gaminti:

1. Gerai nuplaukite špinatų lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.

2. Nuskuskite morkas ir skutimo peiliuku priskuskite morkų drožlių.

3. Apelsinus nulupkite, padalykite skiltelėmis, pašalinkite odeles.

4. Į dubenėlį iš 2–3 apelsino skiltelių išspauskite sultis, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, suplakite šluotele.

5. Sudėkite į dubenį špinatų lapelius, plonai pjaustytas morkas, apelsinų skilteles ir fetos sūrį, apšlakstykite padažu, atsargiai išmaišykite.

6. Sudėkite salotas į lėkštes, užberkite kedrų riešutų, papuoškite špinatų lapeliais.

Skanaus!

Turite savo mėgstamą patikrintą receptą? Dalinkitės, siųskite gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų