„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gaivūs desertai su vaisiais ir uogom: nuo želė indeliuose iki tortų su putėsiais

Pasirinkę sezonines uogas ar vaisius tikrai nesuklysite, o jei desertas bus lengvas bei gaivus, papildomi komplimentai garantuoti!
Įvairių uogų želė
Įvairių uogų želė / Fotolia nuotr.
Įvairių uogų želė
Receptas: Įvairių uogų želė
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 54
Receptas
Ingredientai
Įvairios uogos (avietės, vyšnios, serbentai): 400.00 g
Vynas: 100.00 ml (saldus raudonas)
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 400.00 ml
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Želatina: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Iš likusio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, ataušinkite.

2. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ir sumaišykite su sirupu ir vynu. Įpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.

3. Į desertinius indelius pridėkite uogų, įpilkite tirpalo, sustingdykite. Prieš patiekdama, puoškite plakta grietinėle, mėtų lapeliais.  

Suskleisti
Arbūzų želė
Receptas: Arbūzų želė
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 800.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Želatina: 1.00 valg. š.
pakelis 1.00 vnt.
Mėtos: 15.00 g (keli lapeliai papuošti)
Kaip gaminti

1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti.

2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis.

3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais, supilkite citrinų sultis, cukrų ir viską sutrinkite šakute arba maišytuvu.

4. Gautą tyrę šiek tiek pakaitinkite ant ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir kelias minutes pašildykite, bet neužvirinkite, kad želatina neištirptų.

5. Viską supilkite į norimo dydžio formeles, atvėsinkite ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.

6. Želė lengviau išimsite, jei formeles trumpai pamirkysite karštame vandenyje.

7. Jei norite skaidrios želė, gautą tyrę perkoškite per sietelį.

8. Patiekite su plakta grietinėle ir mėtų lapeliais.

Suskleisti
Želė su uogomis ir putojančiu vynu
Receptas: Želė su uogomis ir putojančiu vynu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Avietės: 100.00 g
Mėlynės: 100.00 g
Braškės: 100.00 g
Gervuogės: 100.00 g
Želatina: 100.00 g (1 pakelis skirtas 1 l skysčio))
Šeivamedis: (žiedų sirupo, galima pasigaminti patiems arba nusipirkti) 140.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vynas: 400.00 ml (balto putojančio)
Kaip gaminti
  1. Į 4 mažus indelius arba vieną didelį pridėkite uogų ir padėkite į šaldytuvą. Uogos, dubenėliai ir vynas privalo būti šalti, kad stingstant želė liktų burbuliukų ir valgant jie šnypštų burnoje.
  2. Nedideliame kiekyje vandens užmerkite želatiną ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min.).
  3. Išbrinkusią želatiną sudėkite į mažą prikaistuvį, supilkite šeivamedžių sirupą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol želatina visiškai ištirps ir skystis truputį sutirštės.
  4. Tada suberkite cukrų ir, kai jis ištirps, puodą patraukite nuo ugnies. Atvėsinkite.
  5. Putojantį vyną sumaišykite su šeivamedžių ir želatinos tirpalu ir išpilstykite į mažus indelius.
  6. Palikite kelioms valandoms arba per naktį, kad sustingtų. Sustingusį desertą išverskite į lėkšteles (bus lengviau, jei indelį keletui sekundžių įmerksite į karštą vandenį). Labai skanu su plakta grietinėle.
Suskleisti
Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais
Receptas: Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 val.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Varškė: 600.00 g
Pienas: 400.00 g
Cukrus: 6.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Želė: 4.00 vnt. (4 pakeliai skirtingų spalvų)
Želatina: 20.00 g
Kaip gaminti
  1. Želatiną suberkite į 250 ml pieno ir palikite, kad išbrinktų.
  2. Skirtingų spalvų želė užpilkite karštu vandeniu ir supilstykite į atskiras formas. Atvėsusią sudėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Galite pilti kiek mažiau vandens, kad želė būtų standesnė ir tvirtesnė.
  3. Varškę, cukrų ir likusį pieną sutrinkite iki vientisos masės, taip pat supilkite likusį pieną su išbrinkinta ir ištirpina želatina.
  4. Varškės masę supilkite į formą ir sudėkite sustingusius ir nedideliais kubeliais supjaustytus želė gabaliukus.
  5. Varškės sūrį laikykite 3-4 valandas šaldytuve, kad sustingtų.
Suskleisti
Želė desertai
Receptas: Arbūzų želė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 30
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 800.00 g
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Želatina: 1.00 valg. š.
Mėtos: 5.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia, pasirūpinkite želatina: ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui, tačiau per tą laiką kelis kartus ją pamaišykite.

2. Išėmę arbūzo sėklas, supjaustykite jį kubeliais ir sudėkite į indą. Užpilkite citrinos sultimis, suberkite cukrų ir viską sutrinkite trintuvu.

3. Gautą tyrę kiek pakaitinkite, sudėkite želatiną ir kelias minutes pašildykite, tačiau neleiskite užvirti.

4. Masę supilkite į formeles ir palikite kelioms valandoms šaldytuve.

5. Patiekdami želę papuoškite ją mėtų lapeliais.

Suskleisti
Persikų tortas su varške
Receptas: Gaivus persikų tortas su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Miltai: 480.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Cukrus: 700.00 g (300 g šokoladiniam biskvitui, 250 g varškės ir grietinėlės sluoksniui, 150 g trintų persikų sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. ((M dydžio), kambario temperatūros; šokoladiniam biskvitui)
Grietinėlė: 680.00 g (360 g šokoladiniam biskvitui ir 320 g varškės ir grietinėlės sluoksniui)
Kakava: 16.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Varškė: 400.00 g (varškės ir grietinėlės sluoksniui)
Želatina: 67.00 g (37 g varškės ir grietinėlės sluoksniui ir 30 g trintų persikų sluoksniui)
Persikai: 480.00 g (konservuotų, grynojo svorio; trintų persikų sluoksniui)
Kaip gaminti

Iškepkite šokoladinį biskvitą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki vientisos masės.

3. Į išplaktus kiaušinių trynius su cukrumi dėkite miltų ir kakavos. Viską išmaišykite.

4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.

5. Į norimos formos kepimo formą (idealu – 24 cm skersmens) supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

6. Kepkite 35–45 minutes.

7. Iškeptą biskvitą palikite atvėsti kepimo formoje.

Paruoškite varškės ir grietinėlės sluoksnį:

1. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.

2. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir sumaišykite su varške.

3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

4. Paruoštą želatiną supilkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.

Paruoškite trintų persikų sluoksnį:

1. Į persikus supilkite cukrų ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

3. Paruoštą želatiną supilkite į trintų persikų masę ir gerai išmaišykite.

Suformuokite tortą:

Ant atvėsusio biskvito į tą pačią kepimo formą įdėkite varškės ir grietinėlės kremą, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą 20–30 min., kad sustingtų. Kai sluoksnis sustings, supilkite trintus persikus ir dėkite į šaldytuvą 2 val., kad vėl sustingtų. Sustingusį tortą apibarstykite šokolado drožlėmis ar kakava, papuoškite šviežiomis uogomis.

Suskleisti
Tortas su uogomis ir špinatais
Receptas: Tortas su uogomis ir špinatais
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 180.00 g (biskvitams)
Cukrus: 400.00 g (300 g biskvitams ir 100 g glajui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (biskvitams)
Saulėgrąžų aliejus: 150.00 ml (biskvitams)
Miltai: 300.00 g (biskvitams)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (biskvitams)
Citrinos: 2.00 vnt. (išspaustos sultys: 2 arbat. šaukšt. biskvitams, 1 citrinos pertepimams ir 0,5 citrinos glajui)
Druska: 0.50 arbat. š. (biskvitams)
Įvairios uogos: 500.00 g (400 g braškių ar kitų uogų (galima naudoti šaldytas) pertepimui ir 100 g glajui)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis; pertepimui)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamos; pertepimui)
Vanduo: 100.00 ml (pertepimui; ir dar 2 arbat. šaukšt. glajui)
Želatina: 20.00 g (pertepimui; ir dar 2 arbat. šaukšt. glajui)
Kaip gaminti

Ingredientai skirti 26 cm pločio ir 12 cm aukčio torto formai; tortas bus apie 3 kg svorio.

Iškepkite biskvitus:

1. Špinatus sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi ir citrinos sultimis bei sumalkite iki visiškos tyrės.

2. Sausus produktus (miltus, kepimo miltelius ir druską) sumaišykite bei persijokite.

3. Kitame inde plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę supilkite špinatų tyrę ir viską gerai išmaišykite.

4. Į gautą masę įmaišykite išsijotus miltus. Gerai išmaišykite ir padalinkite į 4 dalis. Kepkite kiekvieną lakštą atskirai po 8-10min formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Taip visi lakštai išeis vienodo storio. Kepkite biskvitus iki 160 C įkaitintoje orkaitėje. Mediniu smeigtuku patikrinkite ar lakštas iškepė – įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, jis turi būti švarus.

5. Iškepusius lakštus palikite, kad atvėstų.

Paruoškite pertepimą:

1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti.

2. Uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalkite maisto smulkintuvu.

3. Atskirai išplakite grietinėlę iki standžių putų.

4. Išbrinkusią želatiną pašildykite, kad ištirptų ir supilkite į uogų masę. Kai tik masė pradės truputį stingti, įmaišykite išplaktą grietinėlę.

 

Surinkite tortą:

1. Į torto formą įtieskite iškirptą apskritimą iš kepimo popieriaus ir dėkite pirmą biskvito lakštą. Jis turi būti mažesnis, nei forma, kad kraštai susiformuotų tik iš kremo. Tada dėkite ¼ kremo. Po to anttrąjį lakštą ir vėl kremą. Taip surinkite visus 4 lakštus.

2. Padėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų torto viršus.

3. Kol stingsta tortas, pasiruoškite glajų. Želatiną išbrinkinkite vandenyje. Maisto smulkintuvu sutrinkite uogas iki visiškos tyrės, įdėkite cukrų, citrinos sultis ir pakaitinti inde 5-6 min., kol cukrus ištirps. Supilkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.

4. Užpilkite ant sustingusio torto paviršiaus. Dėkite atgal į šaldytuvą mažiausiai 3-4 val., tačiau geriausia laikyti per naktį.

5. Papuoškite šviežiomis uogomis, biskvito gabaliukais.

Suskleisti
Tortas „Avietinis šerkšnas“
Receptas: Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Kiaušinio baltymas: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 285.00 g (175 g cukraus miltelių biskvitui, 30 g cukraus miltelių kremui ir 80 g cukraus želė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Migdolų miltai: 175.00 g (biskvitui)
Miltai: 40.00 g (biskvitui)
Sviestas: 28.00 g (tirpinto; biskvitui)
Baltasis šokoladas: 120.00 g (kremui)
Grietinėlė: 300.00 ml (kremui, 30–35 proc. riebumo, padalinkite į dvi dalis: 50 ml ir 250 ml)
Grietinėlės sūris: 150.00 g (kremui)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (kremui)
Kokosų grietinėlė: 30.00 g (kremui)
Želatina: 5.00 g (aviečių želė)
Avietės: 120.00 g (aviečių želė)
Aviečių tyrė: 250.00 g
Kaip gaminti

1. Iškepkite biskvitą: kiaušinius, kvietinius miltus ir cukraus miltelius išplakite iki purumo. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite iki standžių putų. Sumaišykite abi mases, suberkite migdolų miltus ir supilkite tirpintą sviestą.

2. Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

3. Paruoškite aviečių želė: želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Aviečių tyrę, avietes ir cukrų pakaitinkite, įmaišykite tirpintą želatiną. Supilstykite į 16 cm skersmens tortinius žiedus ir užšaldykite.

4. Pagaminkite kremą: kokosų grietinėlę sumaišykite su grietinėle (1), supilkite ant šokolado ir pakaitinkite, kol šokoladas ištirps.

 

5. Grietinėlės sūrį išplakite iki purumo, įmaišykite tirpintą šokolado masę ir, galiausiai, išplaktą su cukraus milteliais grietinėlę (2). Suberkite kokosų drožles ir lengvai permaišykite.

6. Surinkite tortą: biskvitą perpjaukite į 4 dalis. Ant pirmojo biskvito tepkite kremą, uždėkite avietinės želė apskritimą ir dar užtepkite šiek tiek kremo, dėkite antrąjį biskvitą, tepkite kremą, tada dėkite trečiąjį biskvitą, tepkite kremu, uždėkite želė sluoksnį, užtepkite šiek tiek kremo ir užklokite ketvirtuoju biskvitu. Tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite kokosų drožlėmis.

7. Palikite šaldytuve subręsti bent porai valandų.

Pastaba: želė sluoksnį galima pakeisti ir šviežiomis avietėmis.

Suskleisti
Liucinos Rimgailės gamintas tortas
Receptas: Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 27
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 120.00 g (naudoti su kokosu, bet tinka bet kurie kiti, pavyzdžiui, avižiniai; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (pagrindui)
Varškė: 250.00 g (trintos; pirmam sluoksniui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (pirmam sluoksniui)
Kokosų grietinėlė: 250.00 ml (pirmam sluoksniui)
Cukrus: 100.00 g
Matcha arbatos milteliai: 1.00 valg. š. (didelis; pirmam sluoksniui)
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (išspaustos sultys; pirmam sluoksniui)
Vanduo: 60.00 ml (šalto; pirmam sluoksniui)
Želatina: 20.00 g (pirmam sluoksniui)
Avietės: 1.00 vnt. (indelis šviežių; pirmam sluoksniui)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios; antram sluoksniui)
Baltasis šokoladas: 150.00 g (antram sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant trupinių. Viską gerai išmaišykite ir išlipdykite torto formos dugną (šįkart naudota 16 cm skersmens forma, kad tortas būtų aukštesnis, bet ingredientai skirti 21 cm skersmens formai). Pastatykite į šaldytuvą, kad apstingtų.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti ir paskui pakaitinkite, kad virstų skysčiu.

3. Varškę, mascarponės sūrį, grietinėlę sudėkite į plakimo indą ir plakite vidutiniu greičiu. Paskui supilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis bei ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pagrindo. Ant viršaus padėliokite šviežių aviečių.

4. Antram sluoksniui pakaitinkite 100 ml grietinėlės (nereikia užvirti, užtenka maždaug 60–70 C temperatūros). Šokoladą pasmulkinkite ir užpilkite ant jo karštą grietinėlę. Leisti pastovėti 2 minutes ir išmaišykite.

5. Plakiklio dubenyje išplakite likusią grietinėlę ir dalimis į ją supilkite balto šokolado skystį. Viską gerai išplakite, papurenkite ir supilkite ant žaliojo sluoksnio su matcha arbata.

6. Puoškite pagal savo fantaziją.

 

Suskleisti
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 116
Receptas
Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Suskleisti
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Receptas: Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.9 / 214
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs sausainiai – torto pagrindui)
Sviestas: 170.00 g (saldžiosios grietinėlės sviestas – torto pagrindui)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (torto pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (indelis sutirštinto – įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamoji – įdarui)
Želatina: 8.00 arbat. š. (įdarui)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis vyšnių arba braškių želė – įdarui)
Braškės: 100.00 g (arba vyšnios (gali būti šaldytos) – įdarui)
Cinamonas: 20.00 g (įdarui)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.

2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.

5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.

7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.

8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350400 ml.

9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.

Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)

Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Skanaus!

Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė

 

 

 

 

Suskleisti
Plokštainis su želė
Receptas: Plokštainis su želė
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.2 / 15
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (tešlai ir 3 valg. š. kremui)
Vanilinis cukrus: 32.00 g (po pakelį (16 g) tešlai ir kremui)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (6 tešlai ir 2 kremui)
Pienas: 500.00 ml (kremui)
Grietinėlė: 125.00 ml (kremui)
Manai: 100.00 g (kremui)
Džemas: 150.00 g (braškių, kremui)
Braškės: 1.00 kg (viršutiniam sluoksniui)
Želė: 2.00 vnt. (2 pakeliai braškių želė, viršutiniam sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

2. Paruoštą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą skardą aukštais kraštais ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 20 min.

3. Pieną užvirinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite manus, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią košę įmaišykite grietinėlę, trynius, galiausiai – standžiai išplaktus baltymus.

4. Iškepusį tešlos paplotį aptepkite džemu, sukrėskite pieno masę, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 25 min. Ataušinkite, sudėkite braškes ir užpilkite pradėjusiais stingti drebučiais (juos paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, tik vandens imkite perpus mažiau).

5. Plokštainį bent kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.   

Suskleisti
Varškės tortas su aviečių putėsiais
Receptas: Lengvas varškės tortas su aviečių putėsiais
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.0 / 67
Receptas
Ingredientai
Avižiniai sausainiai: 160.00 g (pagrindui)
Sviestas: 30.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Varškė: 500.00 g (sumaltos 3 kartus (naudojau „President“); varškės sluoksniui)
Grietinėlė: 550.00 ml (36 proc. riebumo; 250 ml varškės sluoksniui ir 300 ml putėsių sluoksniui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli; varškės sluoksniui)
Cukrus: 0.75 st. (varškės sluoksniui ir dar 100 g putėsių sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (varškės sluoksniui)
Miltai: 3.00 valg. š. (varškės sluoksniui)
Avietės: 500.00 g (šviežių arba šaldytų; aviečių putėsių sluoksniui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (aviečių putėsių sluoksniui)
Želatina: 14.00 g (milteliais (3,5 šaukštelio) arba 4 želatinos lapeliai (šiek tiek daugiau, jei torto nebus galimybės visą laiką laikyti šaltai); putėsių sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Torto formą nusegamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną).

2. Sausainius sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir pulsuojančiais judesiais sutrupinkite iki trupinių. Supilkite tirpintą sviestą ir dar kelis kartus prasukite, kad viskas susimaišytų.

3. Gauta mase išklokite paruoštos kepimo formos dugną, išlyginkite pagrindą ir viską suspauskite prie dugno tolygiai (geriausia kokios nors stiklinės dugnu). Pašaukite į orkaitę ir apkepkite apie 12 min. Kai pagrindas iškeps, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių.

4. Paruoškite varškės sluoksnio masę: svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros. Sudėkite visus produktus į elektrinio mikserio indą (arba didelį dubenį, jei maišysite rankomis) ir visus ingredientus labai švelniai išmaišykite. Neplakite nei pernelyg energingai, nei pernelyg ilgai – plakant masė prisipildys oro ir kepant iškils, paskui nukris, o mums to nereikia. Mums reikia, kad varškės masė iškepusi būtų kuo lygesnė.

 

5. Supilkite visą paruoštą varškės masę ant apkepto pagrindo ir pašaukite į orkaitę kepti toliau. Kepkite apie 45–55 minutes, arba kol varškės sluoksnis švelniai sutvirtės (patikrinkite švelniai pajudindami torto formą – jei masė skysta, kepkite dar keletą minučių). Iškepus išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite (iki šios dalies tortą geriausia pagaminti iš vakaro).

6. Paruoškite putėsių masę: avietes (jei jos šaldytos, atšildyti nereikia) sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir pertrinkite per sietelį, aviečių kauliukus išmeskite.

7. Želatinos miltelius užpilkite keliais šaukštais šalto vandens (tik tiek, kad padengtų visiškai želatiną) ir palikite 10 minučių, kad ji išbrinktų (želatinos lapelius pamerkite į vandenį ir palaukite, kol jie suminkštės). Tada želatiną pakaitinkite labai švelniai (jokiais būdais neužvirinkite, antraip masė gali nesustingti!) ir, kai ji ištirps, supilkite į aviečių masę.

8. Pabaigoje iki standžių putų suplakite grietinėlę ir ją atsargiai įmaišykite į atvėsusią, bet dar nepradėjusią stingti aviečių masę.

9. Putėsius supilkite ant varškės sluoksnio ir gerai atšaldykite šaldytuve bent 2 valandas (arba kol sustings) arba palikite per naktį.

10. Prieš patiekdami papuoškite gyvomis gėlėmis ir/arba uogomis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“