„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gaivus jogurtinis nekeptas tortas su braškėmis

Šis tortas puikus tuo, kad jo nereikia kepti. Paruošimui prireiks pusvalandžio, o kelias valandas praleidęs šaldytuve tortukas jau bus pasiruošęs džiuginti jus ant stalo!
Jogurtinis braškinis tortas
Jogurtinis braškinis tortas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

Pagrindui:

  • Pakelio (180 g) sausainių,
  • 100 g sviesto.

Kremui:

  • 1 l mėgstamo skonio „Piemenėlio“ jogurto,
  • 300 ml plakamosios „Piemenėlio“ grietinėlės,
  • ½ stiklinės cukraus.
  • 15 g želatinos,
  • 1 citrinos sulčių ir žievelės,
  • braškių papuošimui.

Gaminimas

Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.

Sviestą ištirpinkite. Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sausainiais ir išklokite kepimo formos dugną, stipriai suspaudžiant.

Citriną gerai nušveiskite su soda, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę, sultis išspauskite.

Į jogurtą suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.

Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su jogurtu.

Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kol ištirps. Plona srovele pilkite į jogurto masę, nuolat maišydami.

Ant sausainių pagrindo supilkite jogurtinį kremą ir dėkite tortą į šaldytuvą bent dviems valandoms.

Sustingus kremui, torto viršų papuoškite braškėmis ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs