Ingredientai (4 asm.):
- 500 g gerai prinokusių braškių;
- 1 vidutinio dydžio pomidoras (supjaustytas kubeliais);
- 1/2 agurko (supjaustyto kubeliais);
- 1/2 raudonosios saldžiosios paprikos (supjaustytos kubeliais);
- 1 česnako skiltelė, sutrinta;
- 1/2 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1/2 puodelio atvėsinto daržovių sultinio (tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio).
Gaminimas:
Procesas toks, jog paprasčiau nebūna: dėkite, pilkite, berkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir įjungę didžiausią galingumą sutrinkite iki vientisos tyrės. Palikite šaldytuve porai valandų, kad atšaltų.
Supilstykite į dubenėlius ar stiklines, galite papuošti braškių ketvirčiais, šviežių mėtų, bazilikų ar petražolių lapeliais. Prie sriubos idealiai tiks traškus prancūziškas batonas.