- Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
- Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
- Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.
1. Į dubenėlį pilame kokosų pieną, klevų sirupą ir dedame chia sėklas. Viską gerai išmaišome, kad nebūtų gumulėlių. Paskirstome į keturias stiklines ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
2. Ryte nulupame mangus, dedame į trintuvą ir sukame iki vientisos masės. Mangų piurė pilame ant sutingusių chia sėklų ir dedame avietes. Skanaus!
- Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti.
- Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir saldiklio.
- Virkite 4–5 min., tada suberkite ispaninio šalavijo sėklas, įberkite pipirų ir nuimkite nuo ugnies.
- Laikykite uždengtą dangčiu. Mažame puode užvirinkite vandenį, suberkite uogas ir rudąjį cukrų, uždenkite dangčiu ir nuimkite nuo ugnies.
- Leiskite nusistovėti apie 2–3 min., o tada sutrinkite uogas šakute.
- Įdėkite avižinių dribsnių košės į dubenį, ant viršaus uždėkite šiltos uogų tyrės ir kepintų figų!
„Santa Maria“ receptas.
1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.
2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“
- Visus ingridientus sudėkite į kokteilių plaktuvą.
- Išplakite iki vientisos masės.
- Supilstykite į stiklines ir nedelsiant patiekite.
- Bananus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į maišelį ar indelį ir dėkite į šaldymo kamerą.
- Palaikykite, kol bananai visiškai užšals.
- Užšalusius bananus išimkite iš šaldymo kameros ir sudėkite į maisto smulkintuvą.
- Įdėkite į smulkintuvą šaukštą riešutų sviesto, supilkite šaltą pieną.
- Plakite, kol gausite visiškai vientisą masę.
- Supilkite į taures ar stiklines. Apibarstykite graikiniais riešutais ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
- Bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Išdėliokite ant švaraus padėkliuko ir dėkite į šaldymo kamerą. Palaukite, kol visiškai užšals.
- Į kokteilių plaktuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, supilkite pieną, stiprią kavą ir vanilinius ledus.
- Išplakite iki visiškai masės.
- Išpilstykite į stiklines ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.
2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!
1. Bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite ir su braškėmis.
2. Ananasą nulupkite, pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į trintuvę kartu su bananais ir braškėmis. Viską suplakite.
Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi šiek tiek per tirštas, pilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.
Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas kokteilis. Jei matote, kad kokteilis neišeina tirštas, pilkite dar jogurto arba pieno. Ant viršus galite papildomai uždėti kelias atšaldytas mėlynes ir pabarstyti tarkuotu muskatu.