Ingredientai:
- 3 nedidelės cukinijos;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- sauja razinų (geriau auksinių);
- sauja kedro riešutų;
- 1 didelė skiltelė česnako, sutrinta;
- 2–3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Supjaustykite cukinijas 0,5 mm storio griežinėliais.
2. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu dugnu ir įpilkite pusę alyvuogių aliejaus, dėkite cukinijų griežinėlius ir kepkite 5–7 minutes, retkarčiais atsargiai pamaišydami, jei reikia, įpildami dar šiek tiek aliejaus.
3. Kai cukinijos ims vos vos rusti, per vidurį darysis permatomos, suberkite į keptuvę ir razinas, riešutus bei česnaką. Gerai išmaišykite ir leiskite kepti dar 3–4 minutes, maišykite ir stebėkite, ar nepradeda degti, jei reikia, sumažinkite kaitrą.
4. Vos tik bus rustelėję ir riešutai, greitai pasūdykite, įberkite pipirų, įspauskite citrinos sulčių, pamaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Tinka valgyti ir karštą, ir kambario temperatūros, ir šaltą, ir kaip garnyrą, ir kaip savarankišką užkandį.