Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Gal ir nekasdienis, tačiau nesudėtingas ryžių pudingas: 8 receptai

Pats pavadinimas „pudingas“ verčia galvoti apie įmantrų patiekalą, tačiau žvelgiantieji į pasaulį paprastu žvilgsniu replikuotų, jog ryžių pudingas – viso labo vienu kitu įdomesniu prieskoniu ar kitu priedu paskaninta košė. Taigi, košė ar pudingas – spręskite patys, tačiau išbandyti tikrai verta!
Ryžių pudingas
Ryžių pudingas / „Scanpix“ nuotr.
Ryžių pudingas
Receptas: Ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 33
Receptas
Ingredientai
Pienas: 700.00 ml
Grietinėlė: 300.00 ml
Rudasis cukrus: 80.00 g
Ryžiai: 130.00 g (apvalieji)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (šaukštelis tarkuotų žievelių)
Razinos: 30.00 g
Brendis: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų.

2. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.

3. Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydama virkite apie 20 minučių. Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).

4. Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdama viršų apibarstykite brendyje mirkytomis razinomis.

Konditerio pasiūlymas: jei saldų ryžių pudingą ketinate tiekti ne desertui, o, tarkim, vakarienei, jį tiktų pagardinti bet kokia rūgštesne uogiene. Galite įmaišyti rūgštesnių kubeliais pjaustytų nuluptų obuolių – irgi labai gardu, be to, gaivu. 

 

 

Suskleisti
Kokosinis ryžių pudingas
Receptas: Kokosinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Ryžiai: 120.00 g (apvaliųjų)
Kokosų pienas: 300.00 ml (nesaldinto)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Brendis: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Citrinas gerai nušveiskite. Nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
  2. Į puodą supilkite kokosų ir karvių pieną, įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį.
  3. Statykite ant ugnies, kaitinkite, kol užvirs. Supilkite brendį, suberkite pusę tarkuotų citrinų žievelių, 80 g rudojo cukraus.
  4. Maišykite, kol cukrus ištirps. Statykite puodą ant silpnos ugnies, suberkite ryžius. Kartais pamaišydama virkite apie 20 minučių.
  5. Vanilės ankštį išgriebkite ir virkite dar apie 15 minučių (kol masė sutirštės).
  6. Kiek pravėsusį pudingą sukrėskite į lėkštes. Karštoje keptuvėje išlydykite likusį rudąjį cukrų. Suberkite likusias citrinų žieveles, maišykite, kol apsivels karamele.
  7. Po šaukštelį karamelinių žievelių įkrėskite į kiekvieną indą su pudingu.
Suskleisti
Ryžių pudingas
Receptas: Ryžių pudingas
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Pienas: 600.00 ml
Grietinėlė: 300.00 ml
Ryžiai: 100.00 g (trumpagrūdžių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas tarkuotų citrinų žievelių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašai vanilės esencijos)
Kaip gaminti

1. Pieną užvirinkite, pagardinkite vanilės esencija, supilkite grietinėlę, suberkite ryžius, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 20 min.

2. Suberkite cukrų, cinamoną ir virkite dar 20 min. Į karštą pudingą suberkite citrinų žieveles ir riešutus.

3. Ataušusią masę išdėliokite į deserto indelius ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.

Suskleisti
Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
Receptas: Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Citrinos: 2.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 - vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (obuoliams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (obuoliams)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - obuoliams)
Medus: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Kaip gaminti
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
  1. Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą.
  4. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai.
  5. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius.
  6. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  7. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  8. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  9. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius.
  10. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Skanaus!
Suskleisti
Ryžių pudingas
Receptas: Ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (ir tarkuotos apelsinų žievelės)
Razinos: 40.00 g (saujelė besėklių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Ryžiai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Cukrus: 80.00 g (trečdalis stiklinės)
Miltai: 1.00 valg. š. (ryžių)
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir formelėms ištepti)
Riešutai: 40.00 g (skrudintų)
Džiūvėsiai: 40.00 g (formelėms pabarstyti)
Kaip gaminti

1. Iš apelsino išspauskite sultis, jas užvirinkite, suberkite razinas.

2. Į kitą puodelį supilkite pieną, suberkite nutarkuotą apelsinų žievelę, ryžius, sukrėskite sviestą  ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol ryžiai suminkštės. 

3. Elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, tada sukrėskite atvėsusią ryžių košę, supilkite apelsinų sultis, razinas, skrudintus riešutus, ryžių miltus ir viską gerai išmaišykite.

4. Tešlą krėskite į sviestu išteptas ir džiūvėsėliais pabarstytas keksiukų formeles, jas sudėkite į skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

5. Pudingą tiekite karštą su mėgstama uogiene arba grietine.

 

 

Suskleisti
Marokietiškas ryžių pudingas
Receptas: Marokietiškas ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1200.00 ml
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Cukrus: 150.00 g
Ryžiai: 225.00 g ("Arborio")
Rožių vanduo: (galima įsigyti indiškų prieskonių arba sveikų produktų parduotuvėlėse) 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Pistacijos: 1.00 valg. š. (žiupsnis - smulkintų)
Kaip gaminti
  1.  Į nemažą prikaistuvį storu dugnu supilkite pieną, įmeskite cinamonų lazdeles, vanilės sėklytes iš ankšties ir pačią ankštį.
  2. Ant silpnos ugnies užvirinkite pieną ir suberkite cukrų, kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
  3. Supilkite ryžius ir gerai išmaišykite, ant labai silpnos ugnies virkite dar maždaug 20 min., kol ryžiai taps minkšti.
  4. Kas keletą minučių pamaišykite, kad nekibtų prie dugno.
  5. Nukelkite nuo ugnies, ištraukite cinamonų lazdeles ir vanilės ankštį, įpilkite rožių vandens, išdėliokite į indelius, pabarstykite muskatų riešutais, cinamonais, pistacijomis.

 

Suskleisti
Karamelinis ryžių pudingas
Receptas: Karamelinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 397.00 arbat. š. (1 skardinė - Rududu)
Pienas: 750.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Ryžiai: 130.00 g (apvaliagrūdžių)
Romas: 1.00 valg. š. (arba brendžio)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/4 - malto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios - papuošimui)
Sirupas: (karamelinis - papuošimui) 50.00 ml
Kaip gaminti
Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas
Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas
  1. Į didelį prikaistuvį sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, supilkite pieną, suberkite druską. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol karamelizuotas sutirštintas pienas ištirps.
  2. Suberkite apvaliagrūdžius ryžius į vientisą pieno masę.
  3. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  4. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  5. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite šaukštą romo, maltą cinamoną, muskatą ir vanilės ekstraktą.
  6. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Uždenkite juos maistine plėvele (priglauskite ją prie pudingo paviršiaus, kad neapdžiūtų). Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol visiškai atšals, arba per naktį.
  7. Prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Apipurškite grietinėle ir apšlakstykite karameliniu sirupu. Skanaus!

 

Suskleisti
Šokoladinis ryžių pudingas
Receptas: Šokoladinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1/3)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Sviestas: 1.00 valg. š. (1,5 minkšto)
Likeris: 1.00 valg. š. (kreminio kavos)
Šokoladas: 150.00 g (150 pieniško ir smulkinto - papuošimui)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios - papuošimui)
Kaip gaminti
Astos Černės nuotr./Šokoladinis ryžių pudingas
Astos Černės nuotr./Šokoladinis ryžių pudingas
  1. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską ir apvaliagrūdžius ryžius.
  2. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  3. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  4. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite šaukštą sviesto ir šaukštą kreminio kavos likerio.
  5. Į dubenėlį suberkite sulaužyto šokolado gabalėlius. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje ar ant „garų vonelės“ porą minučių, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą masę.
  6. Supilkite šokolado masę į prikaistuvį su ryžių pudingu. Gerai išmaišykite.
  7. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Uždenkite juos maistine plėvele (priglauskite ją prie pudingo paviršiaus, kad neapdžiūtų). Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol visiškai atšals, arba per naktį.
  8. Prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Apipurškite grietinėle ir apibarstykite smulkinto šokolado gabalėliais. Skanaus!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos