Gal jau metas lengvesniems patiekalams? 15 receptų pirmam pavasario mėnesiui

Ar jau pajutote, kaip pailgėjo vakarai, o ir saulė lepina ne 5 valandas per mėnesį, bet kartais ir visą pusdienį. Nors tikras pavasaris ateis po kelių savaičių, jau dabar galima padaryti savo valgiaraščio reviziją ir prisiminti sveikesnius, lengvesnius patiekalus – daržovių ir kruopų troškinius, salotas, lengvesnius desertus. Kviečiame iš tokių receptų ir rinktis!
Mišrainė su brokoliais
Mišrainė su brokoliais / Vida Press nuotr.

Salotos:

Kopūstų salotos
Receptas: Gaivios kopūstų salotos su žemės riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 0.50 vnt. (nedidelio, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis)
Raudongūžis kopūstas: 0.50 vnt. (nedidelio, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis)
Druska: 1.00 valg. š.
Špinatai: 1.00 sauja (didelė, be kotelių, supjausytų juostelėmis)
Žalioji citrina: 2.00 vnt. (išspaustos sultys)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Dižono ar kitų mėgstamų)
Kuminai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š. (geriausiai tinka žemės riešutų, jei jo neturite, keiskite kitu mėgstamu šalto spaudimo, tačiau švelnesnio skonio)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Žemės riešutai: 100.00 g (nesūdytų, pakepintų, stambiai sukapotų)
Kaip gaminti

1. Dideliama dubenyje gerai išmaišykite abiejų rūšių kopūsto juosteles su druska, tada perkelkite į didelį sietą ar koštuvą ir leiskite taip pabūti porą valandų – per tą laiką kopūstai suminkštės. Nesijaudinkite, vėliau kopūstai tikrai nebus per sūrūs.

2. Berkite suminkštėjusius kopūstus atgal į dubenį, sudėkite špinatus.

3. Kitame mažesniame dubenyje sumaišykite žaliųjų citrinų (laimo) sultis, garstyčias, kuminą. Į šį mišinį plona srovele pilkite aliejų ir nuolatos maišykite, turite gauti emulsiją primenantį padažą.

4. Pilkite padažą ant salotų, išmaišykite, berkite žemės riešutus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (o gal norėsis ir daugiau druskos – ragaukite). Salotas galima valgyti iškart, o šaldytuve pabuvę jų likučiai bus skanūs ir kitą dieną.

Suskleisti
Daržovių salotos
Receptas: Ropių, obuolių ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Ropės: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (kapotų; mėgstamų)
Kaip gaminti

Ropę supjaustykite arba sutarkuokite plonais šiaudeliais. Sutarkuokite obuolį ir morką. Viską sumaišykite su grietine, įberkite druskos ir pipirų. Papuoškite žalumynais.

 

Suskleisti
Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu
Receptas: Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Varškės sūris: 120.00 g
Agurkai: 1.00 vnt. (trmpavaisis arba 0,5 ilgavaisio)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Pomidorai: 7.00 vnt. (5 maži, 1 Kumato ir 1 klasikinis)
Avokadai: 0.50 vnt.
Ridikėliai: 5.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (išspaustos sultys; padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Sūrį aptepkite alyvuogių aliejumi, gausiai apibarstykite šviežiais čiobreliais, druska, pipirais, suvyniokite į foliją, kepkite 15–20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Supjaustykite pomidorus, ridikėlius, agurkus bei svogūnus. Avokadą išimkite šaukštu ir supjaustykite skiltelėmis (jį galim ir sutrinti šakute, įpilti šlakelį citrinos sulčių).

3. Į lėkštę dėkite salotas, pomidorus, agurkus, ridikėlius, svogūną. Keptą varškės sūrį suplėšykite ir juo gardinkite salotas.

4. Paruoškite padažą – Provanso žoleles sumaišykite su puse laimo sulčių bei aliejumi. Berkite truputį druskos ir pipirų. Padažą pilkite ant salotų, jas galima gardinti sezamo sėklomis, o šalia patiekti skrebučius su sviestu.

Suskleisti

Sriubos:

Brokolių sriuba
Receptas: Greita brokolių sriuba su bolivine balanda
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (500-600 g)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (šviesesniosios dalys)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabaliukas šviežio)
Ciberžolės šaknis: 1.00 vnt. (mažas gabaliukas šviežios arba žiupsnis maltos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (jei sultinys nesūdytas)
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Fetos sūris: 50.00 g (patiekimui; arba galite keisti graikišku jogurtu)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia nedideliame puode pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite bolivinės balandos kruopas. Kai išvirs, atidėkite.

2. Paruoškite daržoves: brokolį padalinkite žiedynėliais, nupjaukite ir susmulkinkite griežinėliais kotelius (išskyrus sumedėjusią dalį). Saliero stiebus supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite po nedidelį gabaliuką imbiero bei ciberžolės (jei šią naudojate), turite gauti maždaug po arbatinį šaukštelį tarkių.

4. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, o tada suberkite salierus, svogūnus ir brokolių kotelių gabaliukus. Pamaišydami kepinkite apie 5–7 min., kol daržovės pakvips, kiek suminkštės (neleiskite skrusti!). Pabaigoje sudėkite tarkuotą imbierą (ir ciberžolę), dar minutę pakepinkite maišydami, tada suberkite brokolių žiedynus, išmaišykite ir užpilkite karštu sultiniu. Leiskite užvirti, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir pavirkite 7–8 min.

 

5. Sutrinkite sriubą įmerkiamu elektriniu trintuvu (brokolių žiedynų pumpurėliai gali likti, taip dar skaniau). Paragaukite, ar netrūksta druskos, jei norisi, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

6. Tiekdami sriubą į kiekvieną lėkštę dėkite po gerą šaukštą virtų bolivinių balandų, išmaišykite, paskaninkite ir jogurtu ar trupinta feta.

Suskleisti
Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais
Receptas: Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Pak Choi: 1.00 vnt. (pundelis)
Lapiniai kopūstai (kale): 1.00 vnt. (lapas)
Citrinžolė: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas)
Jelapenai: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (maltos)
Citrinos: 0.50 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laiškiniai česnakai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.

2. Užvirti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį bei perpjautą pusiau jelapeną.

3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.

4. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.

5. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.

6. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.

7. Patiekiant pirmiausiai į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.

Suskleisti
Kopūstų sriuba.
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 232
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Suskleisti
Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba
Receptas: Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 1.50 l (kokybiško)
Imbieras: 1.00 vnt. (nykščio dydžio šviežio gabalėlis)
Česnakai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Makaronai: 100.00 g (arba pusė pakuotės; azijietiškų kiaušininių)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Daigai: 3.00 sauja (porų)
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Kaip gaminti

1. Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.

2. Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.

3. Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.

4. Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.

Suskleisti

Troškiniai ir nesaldūs kepiniai:

Vegetariškas troškinys su bulvėmis
Receptas: Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (galite keisti 1–2 valg. šaukšt. pomidorų tyrės)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 0.50 st.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Kario prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite supjaustytą svogūną ir imbierą, kol svogūnas suminkštės. Suberkite kario miltelius, smulkintą česnaką ir ciberžolę. Pakepinkite dar pusę minutės.

2. Sudėkite išskaidytą į žiedynus brokolį ir supjaustytas bulves. Kepkite 5 minutes.

3. Supilkite supjaustytus pomidorus (arba pomidorų tyrę) ir vandenį. Įberkite druskos ir užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir palikite dar 15 minučių pasitroškinti.

Suskleisti
Brokolių kepsneliai
Receptas: Vegetariški žali brokolių kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 2.00 vnt. (pundeliai jaunų brokolių – apie 400 g (geriausia broccilini – jie smulkesni ir ant ilgų stiebelių))
Chia sėklos: 0.25 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Harisa: 2.00 arbat. š.
Kietasis sūris: 50.00 g (sutarkuoto)
Kalendros: 1.00 st. (labai smulkiai sukapotų (ir lapelių, ir kotelių))
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Recepte naudojama harisa – Šiaurės Afrikos regione labai populiari čili pipirų pasta, pagardinta tipiniais arabiškais prieskoniais. Žinau, kad komentaruose klausinėsit, kur tos harisos nusipirkti. Tai atsakau iškart: ieškokite harisos egzotiškų pagardų skyriuose didesnėse parduotuvėse ir ja gardinkite ne tik šį, bet įvairiausius kitus mėsiškus patiekalus.

Tačiau jei harisos neturite ar nenorite jos ieškoti, gardinkite kepsnelius kitokiais prieskoniais: kariu, saldžia paprika arba tais, kokius mėgstate.

1. 1 pundelį brokolių supjaustykite išilgai kotelio, kad gautumėte plonas plokščias brokolių juosteles. Patrumpinkite kotelius tiek, kad brokoliai būtų maždaug būsimų kepsnelių dydžio. Šiuos atidėkite į šalį, o likusius brokolius labai smulkiai supjaustykite.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, suberkite chia sėklas, sudėkite harisą, sūrį, kalendras, susmulkintus brokolius, pagrdinkite druska ir pipirais, ir viską išmaišę palikite apie 20 minučių pabrinkti.

3. Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje. Šaukštu formuokite kepsnelius, ir ant kiekvieno kepsnelio dėkite po šakelę brokolio, nupjauta puse į viršų, švelniai įspausdami šakelę į kepsnelių masę. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes arba kol gražiai apskrus, tada apverskite kita puse ir toliau kepkite apie 2-3 minutes arba kol tešla apskrus ir brokoliai šiek tiek suminkštės (jei reikia, įpilkite dar aliejaus).

4. Patiekdami pabarstykite druska ir pipirais, patiekite su žalumynais.

Suskleisti
Bolivinės balandos blynai
Receptas: Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Varškės sūris: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 5.00 vnt.
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Bolivinės balandos sėklas išvirkite. Kol sėklos verda, smulkiai supjaustykite svogūną ir svogūno laiškus, stambesne trintuve sutrinkite morkas ir sūrį, susmulkinkite kalendrą.

2. Į išvirtas sėklas sudėkite miltus, svogūną ir jo laiškus, morkas, kalendrą, įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite papildydami vandeniu, kol masė bus nei labai tiršta, nei pernelyg skysta – tinkama kepimui.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus, kol gražiai paruduos, kaip bulviniai blynai.

4. Boliviečiai šiuos blynus valgo kaip garnyrą prie mėsos, bet skanūs jie ir kaip atskiras patiekalas. Galima valgyti vienus arba pasigardinti jogurtu ar grietine.

Idėja virtuvės bandytojams – bolivinę balandą keisti grikiais ar kitomis mėgstamomis kruopomis. Su sūrio rūšimis taip galima eksperimentuoti.

Suskleisti
Kopūstų kepsneliai
Receptas: Lengvučiai kopūstų kotletukai su krapais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 72
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 650.00 g (sutarkuoto burokine tarka arba labai smulkiai supjaustyto peiliu)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, labai smulkiai supjaustytas)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkiai sukapotų; patiekimui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (arba natūralaus jogurto; patiekimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (supjaustytos ketvirčiais; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Dideliame puode užvirkite nemažai vandens, pasūdykite ir suberkite smulkintus kopūstus. Leiskite jiems pavirti 2-3 minutes, kol kiek suminkštės, tuomet nusunkite ir leiskite atvėsti ir apdžiūti.

2. Nuspausdami likusį vandenį (jei jo dar liko) perdėkite kopūstus į nemažą dubenį, berkite ten svogūną, druską, pipirus, džiūvėsėlius, miltus, muškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Turite gauti tirštą, lipnią masę. Jei ji dar gana vandeninga, galite papildomai įberti miltų ar džiūvėsėlių.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite neutralaus skonio aliejų ir šaukštu formuokite nedidelius kotletukus, šiek tiek juos paplokite, kad nebūtų labai stori. Kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus. Stebėkite kaitrą ir, prireikus, ją sumažinkite, jei kotletukai skrunda pernelyg greitai.

4. Iškepusius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Valgykite dar karštus, gausiai apibarstę krapais, išspaudę truputį citrinos ar/ir su grietine/šaukštu jogurto, kad būtų gaiviau.

Suskleisti

Desertai:

Žaliųjų citrinų pyragas
Receptas: Gaivusis žaliųjų citrinų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 160.00 g (pvz., Selga, susmulkintų; apačiai)
Cukrus: 40.00 g (apačiai)
Sviestas: 100.00 g (ištirpinto; apačiai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (apačiai)
Kiaušinio baltymas: 3.00 vnt. (dideli; įdarui)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (skardinė saldinto; įdarui)
Citrinos žievelė: 1.50 arbat. š. (žaliosios; įdarui)
Citrinos sultys: 150.00 ml (žaliųjų)
Grietinėlė: 170.00 ml (riebios; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių temperatūros.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, cukrų, druską. Supilkite lydytą sviestą ir darsyk permaišykite, kol visi sausieji ingredientai susimaišys su sviestu. Gautus riebius trupinius pilkite į apvalią kepimo formą (idealu – nuimamais kraštais) ir labai gerai suspauskite suformuodami savotišką dubenėlį su nedidukais krašteliais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min. – kol švelniai parus. Dėkite kur nors į šalį, kad kiek atvėstų, o tuo metu paruoškite įdarą.

3. Į nemažą dubenį berkite citrinos žieveles, pilkite kiaušinių baltymus ir elektriniu ar rankiniu plakikliu išplakite iki baltų standžių putų (užtruksite 4–5 min.). Supilkite kondensuotą pieną ir plakite dar beveik tiek pat, kol masė vėl taps puri. Supilkite žaliųjų citrinų sultis ir švelniai išmaišykite, kol susimaišys.

4. Gautą purią citrininę masę pilkite į jau pakeptą sausainių „dubenėlį“ ir vėl dėkite į orkaitę dar 10 min., stebėkite, kad viršus nepradėtų ruduoti – to nereikia. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, o tada dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir apdėliokite pyragą kaip tik jums patinka, idealu, jei pyragas su grietinėle dar pašals bent valandą.

Šaldytuve šį skanėstą galima laikyti iki 5 dienų.

Suskleisti
Palengvintas tiramisu
Receptas: Lengvesnis ir greitesnis tiramisu be kiaušinių
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 20
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 10.00 g („damų piršteliai“ (angl. ladyfingers))
Kava: 0.50 puodelis (stiprios, juodos, be nuosėdų; ir dar 45 ml espresso papildomai)
Likeris: 1.00 valg. š. (kavos (arba 1 valg. šaukšt. espresso kavos + 1 valg. šaukšt. brendžio + 1 arbat. šaukšt. cukraus))
Kreminis sūris: 200.00 g (pvz., „Philadelphia“, kambario temperatūros)
Cukraus pudra: 200.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š.
Kakava: 1.00 valg. š. (miltelių; apibarstyti)
Juodasis šokoladas: 1.00 valg. š. (drožlių pabarstymui)
Kaip gaminti

Šiame recepte nebus nei kiaušinių, nei riebios grietinės, o mascarponę, kuri yra net 82 proc. riebumo, keisime į kreminiu sūriu, kurio riebumas tik 22 proc.. Ir dar svarbu, kad šį desertą paruošite vos per 15minučių!

1. Sumaišykite juodą kavą (atvėsintą) su kavos likeriu. Jei naudojate porcijinius indelius, sulaužykite sausainius „damų piršteliai“ perpus ir pamirkykite juos į kavos-likerio miksą (maždaug 10 sekundžių).

2. Pagaminite kreminį sluoksnį. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį iki purios masės. Sudėkite cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite atvėsintą espresso kavą su vanile ir vėl viską gerai išsukite.

3. Formuokite desertą: norimose formelėse (mes naudojome nedidelius stiklainiukus) pirmu sluoksniu dėkite išmirkytus „damų pirštelius“, tada ant jų dėkite kreminį sluoksnį ir galiausiai viską apibarstykite kakavos milteliais. Viską pakartokite (bus du sluoksniai „damų pirštelių“, du sluoksniai kremo ir kakavos miltelių).

4. Galiausiai apibarstykite šokolado drožlėmis ir dėkite valandai į šaldytuvą, kad ingredientai sumirktų ir desertas subręstų.

Suskleisti
Keksiukai su varške ir džiovintomis slyvomis
Receptas: Keksiukai su varške ir džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 150.00 g (tirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didesni)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite ir pravėsinkite sviestą.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite per sietelį pertrintą varškę, vanilinį cukrų bei supilkite tirpintą sviestą. Išmaišykite. Pamažu suberkite persijotus su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

3. Išmaišykite dar kartą ir galiausiai suberkite smulkintas slyvas (gali būti ir kitokie džiovinti vaisiai, šokolado gabalėliai ir pan.). Supilkite masę į keksiukų formeles.

4. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Varškės tinginys
Receptas: Varškės „Tinginys“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 296
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 180.00 g (pusriebė)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Razinos: 50.00 g (auksinės)
Žemės riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
  3. Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
  4. Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
  5. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  6. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų