Ingredientai:
- 2 bananai;
- 120 g cukraus;
- 130 g sviesto;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 90 g miltų;
- 40 g kakavos;
- 120 g riešutų sviesto;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. Bananus sutriname šakute, beriame paprastą ir vanilinį cukrų, pilame tirpintą sviestą. Viską sumaišome.
2. Beriame ir miltus, kakavą ir žiupsnelį druskos. Viską darsyk sumaišome.
3. Kepimo indą (apie 20 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir pilame pyrago tešlą.
4. Ant viršaus keliose vietose dedame po šaukštelį riešutų sviesto ir šakute truputį paskirstome jį po visą paviršių.
5. Kepame 15–20 min. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Viskas – skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.