„Gal ką skanaus“ receptas: begliuteniai šokolado bokšteliai su maskarponės kremu

Iki Kalėdų likus mažiau nei savaitei, visiems kyla minčių, kaip gražiai ir skaniai paruošti savo šeimos vaišių stalą. Desertai – viena iš šventinio stalo puošmenų, tad verta ieškoti idėjų, kaip paprastai juos pasigaminti. Šiandien jums siūlau labai šventiškus, paprastai gaminamus šokolado bokštelius. Įdomu, kad šie puikiai atrodantys ir itin gero skonio kepiniai – be miltų!
Šokolado bokšteliai su maskarponės kremu
Šokolado bokšteliai su maskarponės kremu / Autorės nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 3 kiaušiniai;
  • 50 g cukraus pudros;
  • 40 g kakavos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

pertepimui:

  • 2 valg. šaukšt. maskarponės sūrio;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus pudros (arba pagal skonį);
  • 0,5 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių.

šokoladiniam glajui:

  • 30 g šokolado;
  • 0,5 valg. šaukšt. kokosų aliejaus (arba šiek tiek grietinėlės).

Gaminimas:

1. Biskvitui skirtus kiaušinius gerai išplakame.

2. Atskirame inde sumaišome kakavą, cukraus pudrą ir kepimo miltelius. Pilame juos į kiaušinių masę ir dar kartą gerai išplakame.

Autorės nuotr./Pirmiausiai sumaišome sausuosius ingredientus
Autorės nuotr./Pirmiausiai sumaišome sausuosius ingredientus

3. Gautą masę pilame į kepimo indą, kurį prieš tai būtinai ištiesiame kepimo popieriumi (aš naudojau formą, kurios skersmuo apie 15x18 cm). Kepame apie 12 min iki 180–190 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Autorės nuotr./Tešlą supilame į kepimo formą
Autorės nuotr./Tešlą supilame į kepimo formą

4. Išėmę kepinį iš orkaitės, o vėliau iš kepimo formos, nuimame popierių ir leidžiame atvėsti.

5. Naudodami stiklinę, išspaudžiame norimo dydžio apskritimus (likusį biskvitą suvalgome, nes jis labai skanus). Apskritimukus kol kas atidedame.

Autorės nuotr./Išspausti biskvito apskritimukai
Autorės nuotr./Išspausti biskvito apskritimukai

6. Į dubenį dedame maskarponės sūrį, pilame citrinos sultis, krečiame jogurtą. Ragaudami beriame cukraus pudrą ir maišome. Kremas turi būti toks saldus, koks jums patinka.

7. Ant biskvito apskritimukų tepame kremą. Sluoksniuojame juos taip: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas, biskvitas.

Autorės nuotr./Kremu sutepti bokšteliai
Autorės nuotr./Kremu sutepti bokšteliai

8. Ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi (arba grietinėle) ir lengvai užpilame bokštelius. Leidžiame stingti.

Autorės nuotr./Šokolado bokšteliai su maskarponės kremu
Autorės nuotr./Šokolado bokšteliai su maskarponės kremu

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų