Ingredientai:
biskvitui:
- 3 kiaušiniai;
- 50 g cukraus pudros;
- 40 g kakavos;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
pertepimui:
- 2 valg. šaukšt. maskarponės sūrio;
- 1 valg. šaukšt. cukraus pudros (arba pagal skonį);
- 0,5 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių.
šokoladiniam glajui:
- 30 g šokolado;
- 0,5 valg. šaukšt. kokosų aliejaus (arba šiek tiek grietinėlės).
Gaminimas:
1. Biskvitui skirtus kiaušinius gerai išplakame.
2. Atskirame inde sumaišome kakavą, cukraus pudrą ir kepimo miltelius. Pilame juos į kiaušinių masę ir dar kartą gerai išplakame.
3. Gautą masę pilame į kepimo indą, kurį prieš tai būtinai ištiesiame kepimo popieriumi (aš naudojau formą, kurios skersmuo apie 15x18 cm). Kepame apie 12 min iki 180–190 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Išėmę kepinį iš orkaitės, o vėliau iš kepimo formos, nuimame popierių ir leidžiame atvėsti.
5. Naudodami stiklinę, išspaudžiame norimo dydžio apskritimus (likusį biskvitą suvalgome, nes jis labai skanus). Apskritimukus kol kas atidedame.
6. Į dubenį dedame maskarponės sūrį, pilame citrinos sultis, krečiame jogurtą. Ragaudami beriame cukraus pudrą ir maišome. Kremas turi būti toks saldus, koks jums patinka.
7. Ant biskvito apskritimukų tepame kremą. Sluoksniuojame juos taip: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas, biskvitas.
8. Ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi (arba grietinėle) ir lengvai užpilame bokštelius. Leidžiame stingti.
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.