„Gal ką skanaus“ receptas: gaivus varškės ir mangų tortas

Saulės spindulių mažėjant lauke, jų atspindžiu galime mėgautis namuose. Itin lengvas, gaivus ir saulėtas deserto receptas jau čia! Jūsų dėmesiui – varškės tortas su mangais!
Gaivus varškės ir mangų tortas
Gaivus varškės ir mangų tortas / Autorės nuotr.

Ingredientai:

pagrindui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g cukraus;
  • 100 g migdolų miltų;
  • mažas žiupsnelis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

kremui:

  • 1 mangas;
  • 180 g varškės;
  • 15 g želatinos;
  • 200 ml kokosų pieno (baltos viršutinės dalies, be apačioje likusio vandens);
  • cukraus pagal skonį (tinka ir agavų sirupas ar kitas saldiklis).

geltonajai žele daliai:

  • 0,5 mango;
  • 8 g želatinos;
  • 50 g citrinos sulčių.

Gaminimas:

Kepame biskvitą:

1. Pagrindui skirtus kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, kad taptų kreminės konsistencijos. Dedame likusius pagrindo produktus ir viską sumaišome;

2. Krečiame masę į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą nuimamais kraštais ir kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Autorės nuotr./Iškeptas torto pagrindas
Autorės nuotr./Iškeptas torto pagrindas

Ruošiame kremą:

1. Želatiną užpilame kokosų pienu ir leidžiame apie 30 min. išbrinkti.

2. Mangą nulupame, supjaustome mažais kubeliais, dedame į elektrinę trintuvę (blenderį).

3. Išbrinkusią želatiną su kokosų pienu lengvai pašildome, kad želatina visiškai ištirptų, atvėsiname ir pilame ant mango gabaliukų. Viską sutriname.

4. Į kokosų pieno ir mango masę dedame varškę, cukrų ir viską sumaišome. Pilame ant iškepusio ir atvėsusio pado.

5. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame „apstingti“ apie 1 val.

Autorės nuotr./Supiltas ir antrasis torto sluoksnis
Autorės nuotr./Supiltas ir antrasis torto sluoksnis

Ruošiame želė sluoksnį:

1. Citrinos sultimis užpilame želatina ir leidžiame 30 min. brinkti.

2. Mangą nulupame, supjaustome ir dedame į elektrinę trintuvę.

3. Išbrinkusią želatiną lengvai pašildome, kol ji visiškai ištirpsta, atvėsiname ir pilame i trintuvę. Viską sutriname iki vientisos masės.

4. Pilame šią masę ant stingstančio pyrago ir leidžiame sustingti per naktį.

5. Puošiame šviežiomis uogomis ir vaisiais.

Autorės nuotr./Gaivus varškės ir mangų tortas
Autorės nuotr./Gaivus varškės ir mangų tortas

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs