Kai kurie galvoja, jog tortui pagaminti reikia daugiau įgūdžių, tačiau tai netiesa. Tortai gali būti gaminami labai paprastai, o valgant juos nuotaika visad tampa šventiška. Taigi, šiam savaitgaliui siūlau pasigaminti labai skanų, lengvos konsistencijos ir beveik kiekvienam patiksiantį maskarponės tortuką.
Ingredientai:
biskvitui:
- 3 kiaušiniai;
- 40 g miltų;
- 15 g krakmolo;
- 75 g cukraus;
- 8 g vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos.
sūrio sluoksniui:
- 10 g želatinos;
- 60 g vandens;
- 80 g cukraus;
- 3 kiaušinių tryniai;
- 250 g riebios grietinėlės;
- 200 g maskarponės sūrio;
- 20 g cukraus pudros.
pertepimui:
2 valg. šaukšt. spanguolių uogienės.
Gaminimas:
Pirmiausia iškepame biskvitą:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki labai purios, bet ne standžios masės. Beriame paprastą ir vanilinį cukrų, dar paplakame.
2. Trynius sumaišome šluotele ir supilame į baltymų masę, paplakame.
3. Miltus, krakmolą ir druską sumaišome kitame inde ir dalimis dedame į kiaušinių masę, kaskart paplakdami, kol susidaro vientisa masė.
4. Pilame pagamintą tešlą į kepimo indą (būtinai jį išklojame kepimo popieriumi, o formą aš naudojau 22 cm skersmens).
5. Kepame 10–15 min. iki 170°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leidžiame atvėsti.
Ruošiame sūrio sluoksnį:
1. Sumaišome želatiną su 30 ml vandens, leidžiame išbrinkti apie 15 min., tada ant mažos kaitros ištirpiname ir leidžiame visiškai atvėsti.
2. Grietinėlę plakame su 20 g cukraus pudros iki jogurto konsistencijos, ne daugiau. Dedame į šaldytuvą.
3. Užverdame 30 ml vandens su cukrumi.
4. Išplakame kiaušinio trynius ir į plakamus trynius plona srovele pilame verdantį sirupą, nuolat plakdami, kol masė pabals ir padvigubės. Į dar šiltą kremą sudedame atvėsusią želatiną.
5. Įmaišome sūrį į trynių masę. Į visą šią masę labai lengvais judesiais įmaišome ir grietinėlę.
Sluoksniuojame tortuką:
1. Ant formoje esančio biskvito tepame spanguolių uogienę ir pilame sūrio masę.
2. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (geriausia palaikyti per naktį).
Viskas, papuošiame ir mėgaujamės – skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.