„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Gal ką skanaus“ receptas: lengvesnis „Snickers“ tortas mažiems ir dideliems

Jei reikėtų išrinkti skaniausią šokoladuką, kurį rinktumėtės? Aš greičiausiai „Snickers“. Esu ragavusi ne vieną „Snickers“ torto variantą ir nė vienas manęs stipriai nesužavėjo – dažnai jie būna per daug saldūs ir riebūs. Eksperimentuodama virtuvėje, nusprendžiau rasti tinkamą torto variantą: kad skonis nenusileistų šokoladukui, bet jausmas jį suvalgius būtų kur kas lengvesnis. Ir man pavyko!
„Snickers“ tortas
„Snickers“ tortas / Autorės nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 30 g cukraus;
  • 30 g kakavos;
  • 70 g migdolų miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

vidiniam pertepimui:

  • 1 skardinė kokosų pieno (kreminės dalies);
  • 250 g marskarponės;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus (pagal skonį);
  • 2 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto;
  • 15 g želatinos.

viršutiniam sluoksniui:

  • 250 g sūdytų žemės riešutų;
  • 50 g sviesto;
  • 200 g „Rududu“.

Gaminimas:

Ruošiame biskvitą:

1. Biskvitui skirtus kiaušinius gerai išplakame su cukrumi iki kreminės konsistencijos.

2. Atskirame inde sumaišome migdolų miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius, dedame juos į kiaušinių masę bei gerai išplakame.

3. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (apie 18 cm skersmens). Kepame apie 30 min. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

4. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Autorės nuotr./„Snickers“ tortas
Autorės nuotr./„Snickers“ tortas

Ruošiame kremą:

1. Želatiną užpilame kokosų pienu ir leidžiame apie 30 min. išbrinkti.

2. Ant labai silpnos kaitros ištirpiname želatiną ir ją atvėsiname.

3. Į atvėsusią želatiną dedame marskarponę, riešutų sviestą ir cukrų. Viską gerai išmaišome ir pilame ant atvėsusio biskvito.

4. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Ruošiame viršutinį sluoksnį:

1. Sviestą su „Rududu“ ištirpiname ant žemos kaitros. Į šią masę beriame riešutus (saują jų pasiliekame) ir išmaišome.

2. „Rududu“ ir riešutų sluoksnį dedame ant sustingusio tortuko viršaus. Apiberiame pasiliktąja sauja sūdytų riešutų.

3. Vėl dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.

Skanaus!

Autorės nuotr./„Snickers“ tortas
Autorės nuotr./„Snickers“ tortas

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs