„Gal ką skanaus“ receptas: obuolių pyragas su avietėmis ir marcipanu

Kai skaisčią saulę ima keisti rami šiluma, o spindintį rytą – rūko migla, o vakare rankos nenoromis tiesiasi link šilto apkloto, nėra nieko geriau, nei šiltas, cinamonu kvepiantis obuolių pyragas. Neabejoju, jog tiek jūs, tiek jūsų pažįstami turi bent po vieną firminį obuolių pyrago receptą, kuriuo džiaugiasi metai iš metų neieškodami jokių kitų. Aš taip pat turiu jų net keletą ir vienu iš jų noriu šiandien pasidalinti!
Obuolių pyragas su avietėmis ir marcipanu
Obuolių pyragas su avietėmis ir marcipanu / Autorės nuotr.

Ingredientai:

pyrago tešlai:

  • 100 g migdolų miltų;
  • 75 g kvietinių miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 125 ml pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

obuolių sluoksniui:

  • 3-4 vidutinio dydžio obuoliai;
  • 50 g sviesto;
  • 70 g rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 100 g marcipano;
  • pora saujų aviečių.

Gaminame tešlą:

1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

2. Į kitą dubenį sudedame kambario temperatūros sviestą ir cukrų, ištriname juos iki vietisos purios masės.

3. Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.

4. Į sviesto ir kiaušinių plakinį suberiame miltus ir supilame pieną. Viską gerai išplakame nedideliu greičiu. Įdedame vanilinio cukrau ir dar kartą gerai išplakiame, kol tešla tampa vientisa.

Ruošiame obuolius:

1. Obuolius nuplauname ir perpjauname į 4 dalis (obuolių nenulupame, jie sukeps).

Ruošiame pyragą:

1. Į keptuvę sudedame sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, užkaičiame ir lėtai pamaišydami kaitiname, kol cukrus aptirps ir gausis karamelė (ilgai nekaitinkite, nereikia, kad ji taptų visiškai vienalytė).

2. Gautą karamelę supilame į kepimo popieriumi padengtą formą, tolygiai paskleidžiame ir ant jos išdėliojame obuolių puseles.

3. Ant obuolių išdėliojame monetos dydžio rutuliukais suformuotus marcipano gabaliukus bei avietes.

Autorės nuotr./Obuolių, aviečių ir marcipano miksas
Autorės nuotr./Obuolių, aviečių ir marcipano miksas

4. Ant obuolių, marcipanų ir aviečių supilame tešlą ir tolygiai ją paskirstome.

5. Kepame apie 1 val. iki 180-190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškepus leidžiame bent 15 min pastovėti, kad truputį apstingtų!

Skanaus!

Autorės nuotr./Obuolių pyragas su avietėmis ir marcipanu
Autorės nuotr./Obuolių pyragas su avietėmis ir marcipanu

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų