Ingredientai:
pyrago tešlai:
- 100 g migdolų miltų;
- 75 g kvietinių miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 100 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 125 ml pieno;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos.
obuolių sluoksniui:
- 3-4 vidutinio dydžio obuoliai;
- 50 g sviesto;
- 70 g rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 100 g marcipano;
- pora saujų aviečių.
Gaminame tešlą:
1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
2. Į kitą dubenį sudedame kambario temperatūros sviestą ir cukrų, ištriname juos iki vietisos purios masės.
3. Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
4. Į sviesto ir kiaušinių plakinį suberiame miltus ir supilame pieną. Viską gerai išplakame nedideliu greičiu. Įdedame vanilinio cukrau ir dar kartą gerai išplakiame, kol tešla tampa vientisa.
Ruošiame obuolius:
1. Obuolius nuplauname ir perpjauname į 4 dalis (obuolių nenulupame, jie sukeps).
Ruošiame pyragą:
1. Į keptuvę sudedame sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, užkaičiame ir lėtai pamaišydami kaitiname, kol cukrus aptirps ir gausis karamelė (ilgai nekaitinkite, nereikia, kad ji taptų visiškai vienalytė).
2. Gautą karamelę supilame į kepimo popieriumi padengtą formą, tolygiai paskleidžiame ir ant jos išdėliojame obuolių puseles.
3. Ant obuolių išdėliojame monetos dydžio rutuliukais suformuotus marcipano gabaliukus bei avietes.
4. Ant obuolių, marcipanų ir aviečių supilame tešlą ir tolygiai ją paskirstome.
5. Kepame apie 1 val. iki 180-190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Iškepus leidžiame bent 15 min pastovėti, kad truputį apstingtų!
Skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.