Ingredientai:
pagrindui:
- 125 g migdolų miltų;
- 125 g kvietinių miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių ;
- 1 kiaušinis;
- 70 g sviesto;
- 50 g cukraus;
- 2 valg. šaušt. migdolų riekelių;
- žiupsnelis druskos.
obuolių įdarui:
- 3–4 vidutiniai obuoliai;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 30 g sviesto;
- 50 g rudojo cukraus.
varškės įdarui:
- 500 g varškės;
- 100 ml jogurto;
- 100 g aguonų;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 valg. šaukšt. cukraus.
- 1 valg. šaukšt. krakmolo.
Gaminame pagrindą:
1. Miltus sumaišome su cukrumi, druska ir kepimo milteliais.
2. Šaltą sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir sutriname su miltais tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai.
3. Porą saujų šių trupinių nuimame ir pasiliekame pyrago viršui apibarstyti, į likusią masę įmušame kiaušinį. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą atvėsti (apie pusvalandį).
Ruošiame obuolių įdarą:
1. Obuolius nulupame, supjaustome mažais gabaliukais, dedame į puodą, įdedame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir lengvai paverdame (apie 10 min.), kol obuoliai gražiai suminkštės.
Ruošiame varškės masę:
1. Varškę išmaišome su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu.
2. Aguonas apie porą minučių pakepiname ant sausos keptuvės.
„Konstruojame“ pyragą:
1. Pagrindo tešlą (tą iš šaldytuvo) dedame į kepimo indą (apie 24 cm skersmens), paskirstome tolygiai po visą indą ir suformuojame pyrago kraštus (apie 3 cm aukščio).
2. Pilame ant pagrindo apvirtus obuolius, dedame pusę varškės masės (tokiais kąsniais sudedame), į tarpus pripilame aguonų ir ant jų sudedame likusią varškę.
3. Ant viršaus suberiame atsidėtuosius tešlos pagrindo trupinius.
4. Apibarstome migdolų riekutėmis ir kepame apie valandą iki 180–190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.