Nors avietė puikiai tinka ir kepimui, ir įvairiems tortų pertepimams, šiandienos deserte aš ją norėjau palikti šviežią!
Tad nieko nelaukdami pradedam paskutinį vasaros savaitgalį. Pristatau jums trapios tešlos krepšelius su citrininio kremo įdaru ir šviežiomis avietėmis!
Ingredientai:
krepšelių tešlai:
- 250 g miltų (būtų puiku naudoti 125 g kvietinių ir 125 g migdolų miltų);
- 125 g sviesto, šalto;
- 50 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos.
kremui:
- 2 kiaušinių tryniai;
- 25 g cukraus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 25 g sviesto;
- 250 g maskarponės sūrio.
papuošimui:
- pora saujų aviečių.
Gaminimas:
Gaminame krepšelius:
1. Miltus sumaišome su cukrumi ir druska.
2. Šaltą sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir sutriname su miltais tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai.
3. Įmušame kiaušinį.
4. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą atvėsti (apie pusvalandį).
5. Keksiukų formeles ištepame sviestu arba aliejumi ir dedame po valgomą šaukštą tešlos. Formuojame krepšelius (kraštus darome aukštesnius, nes kepant jie pasitrauks). Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. kol gražiai apskrunda.
Ruošiame citrininį padažą:
1. Kiaušinio trynius, cukrų ir citrinos sultis kaitiname nuolat maišydami ant lėtos ugnies apie 10 min, kol gausis grietinės tirštumo masė.
2. Išjungiame kaitrą ir dedame gabalėliais pjaustytą sviestą, nuolat maišydami kol jie ištirps.
3. Kremui leidžiame visiškai atvėsti (šaldytuve), įmaišome maskarponę, paragaujame ar geras skonis (jei kažko trūksta, galime įdėti papildomai cukraus arba citrinos sulčių).
4. Kremą išmaišome ir šaukšteliu pripildome juo jau atvėsusius krepšelius.
5. Ant kremo išdėliojame avietes.
6. Palaikome šaldytuve, kad kremas sustingtų.
Skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.