Ingredientai:
tešlai:
- 250 g miltų;
- 110 g sviesto;
- 75 g grietinės;
- 1 valg. šaukšt. cukraus ;
- žiupsnelis druskos.
sūrio įdarui:
- 150 g maskarponės sūrio;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Pyragaičių tešlai skirtus miltus sumaišome su cukrumi, druska ir gabaliukais pjaustytu sviestu. Viską sutriname tarp pirštų, kad gautųsi trupiniai. Dedame grietinę ir išminkome.
2. Gautą tešlą dedame į šaldytuvą ir palaikome šaltai apie valandą.
3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišome iki vientisos masės.
4. Pyragaičių tešlą plonai iškočiojame. Supjaustome kvadratėliais, kurių dydis – apie 7x7 cm.
5. Į kiekvieno kvadratėlio centrą dedame po šaukštelį įdaro, pyragaičio kampus suimame, suspaudžiame ir leidžiame pyragėliams apie 30 min pastovėti kambario temperatūroje prieš kepant.
6. Kepame iki 190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. – kol gražiai pagelsta.
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.