Ingredientai:
tešlai:
- 200 g miltų (galima naudoti tik kvietinius arba maišyti 100 g kvietinių ir 100 g migdolų miltų);
- 25 g sviesto;
- 50 g cukraus;
- 1 kiaušinis (ir dar 1 mažo kiaušinuko plakinys pyrago šonams aptepti);
- žiupsnelis druskos.
įdarui:
- 3–4 persikai (gali būti slyvos arba obuoliai);
- sauja šilauogių arba vyšnių;
- 50 g cukraus (arba pagal skonį);
- 30 g sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Miltus sumaišome su cukrumi, druska.
2. Šaltą sviestą sutarkuojame per vadinamąją burokinę trintuvę, vis padažant į miltų mišinį. Patriname sviestuotus miltus tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai. Įmušame kiaušinį.
3. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą atvėsti 30 min.
4. Persikus (arba obuolius/slyvas) nuplauname, supjaustome skiltelėmis.
5. Cukrų ir cinamoną sumaišome atskirame inde.
6. Atšalusią tešlą truputį paminkome. Tiesiame ją į kepimo formą (apie 20 cm skersmens), palikdami kraštus, kad vėliau galėtume užlenkti). Išdėliojame persikus, beriame šilauoges, vyšnias, pabarstome cukrumi su cinamonu. Ant viršaus išdėliojame mažais gabaliukais supjaustytą sviestą. Užlenkiame tešlos kraštus.
7. Kraštus patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome ruduoju cukrumi.
8. Pyragą kepame iki 180–190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
9. Valgome karštą su ledais arba šaltą su arbata. Skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.