Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminame ir valgome namie: penki gardūs patiekalai iš paprastų ingredientų

Stinga idėjų, ką skanaus pagaminti pietums iš namuose turimų ingredientų? Štai penki nesudėtingi receptai iš „Mamos receptų knygos“. Sudedamųjų dalių šiems patiekalams paruošti tikrai rasite savo šaldytuve ir virtuvės spintelėse!
Nesudėtingi patiekalai visai šeimai
Nesudėtingi patiekalai visai šeimai / Shutterstock nuotr.

Vištiena, troškinta su pomidorais

Ingredientai:

  • 600 g vištos krūtinėlių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų bazilikų;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 4 pomidorai;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 0,5 stiklinės vištienos sultinio.

Gaminimas:

1. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti susmulkintas česnako skilteles ir pakepinti.

2. Vištieną nuplauti, nusausinti, pabarstyti druska, pipirais, sudėti į keptuvę ir apkepinti. Tada suberti supjaustytus pomidorus, bazilikus, supilti sultinį, grietinėlę ir sumažinus kaitrą patroškinti 10 minučių.

Shutterstock nuotr./Vištiena, troškinta su pomidorais
Shutterstock nuotr./Vištiena, troškinta su pomidorais

Tarkuotų bulvių ir varškės blynai

Ingredientai:

  • 1 l bulvių tarkių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 pakelis varškės;
  • 0,5 stiklinės miltų arba manų kruopų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • aliejus.

Gaminimas:

1. Varškę ištrinti su kiaušiniais. Į tarkius sudėti ištrintą varškę, suberti miltus arba manų kruopas, pagardinti pipirais, druska, viską gerai išmaišyti.

2. Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėti po šaukštą paruoštos blynelių tešlos. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Patiekti su grietine, natūraliu jogurtu.

Shutterstock nuotr./Tarkuotų bulvių ir varškės blynai
Shutterstock nuotr./Tarkuotų bulvių ir varškės blynai

Žuvies kukuliai su grietinėlės padažu

Ingredientai:

  • 1 kg žuvies filė;
  • 2 šaukštai manų kruopų;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 2 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. grietinės;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. supjaustytų petražolių.

Gaminimas:

1. Žuvį sumalti, supilti manų kruopas, įmušti kiaušinį, įberti pipirų, druskos ir sudėti pakepintus svogūnus. Viską suminkyti.

2. Iš paruoštos masės formuoti nedidelius kukulius. Juos apvolioti miltuose, apkepinti su sviestu, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir troškinti 15–20 minučių.

3. Baigiant troškinti, supilti grietinę, grietinėlę, pagardinti druska ir pakaitinti kelias minutes. Apibarstyti petražolėmis.

4. Patiekti su virtais ryžiais ar troškintomis daržovėmis.

Shutterstock nuotr./Žuvies kukuliai
Shutterstock nuotr./Žuvies kukuliai

Trinta morkų sriuba

Ingredientai:

  • 1 kg morkų;
  • 2 svogūnai;
  • 1,5 l vandens;
  • 100 ml riebios grietinėlės;
  • 1 arbat. šaukšt. maltų kalendrų;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų petražolių;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Morkas nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti.

2. Puode užvirti aliejų, sudėti svogūnus, maltas kalendras ir truputį pakepti. Sudėti morkas ir troškinti 5 minutes, tada į puodą įpilti vandens, uždengti ir virti 20 minučių. Kai išvirs, palikti, kad atšaltų.

3. Tada viską sutrinti elektriniu trintuvu, kad masė taptų vientisa. Įdėti druskos ir supilti grietinėlę. Išmaišyti ir pakaitinti ant mažos kaitros.

4. Patiekti pagardinus petražolėmis.

Shutterstock nuotr./Trinta morkų sriuba
Shutterstock nuotr./Trinta morkų sriuba

Vištienos ragu

Ingredientai:

  • 1 višta;
  • 2 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
  • 2 stiklinės vandens arba sultinio;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 laurų lapas;
  • 4 morkos;
  • 4 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 1 petražolės šaknis;
  • 4 salierų stiebai;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 200 g grietinės;
  • 4 šakelės šviežių čiobrelių.

Gaminimas:

1. Vištą kartu su kaulais supjaustyti nedideliais gabaliukais, pagardinti druska, pipirais, įtrinti česnaku ir pakepinti su įkaitintu sviestu, kol apskrus.

2. Morkas, bulves ir petražolės šaknį nulupti ir supjaustyti. Salierų stiebus nuplauti ir supjaustyti. Nuluptą svogūną smulkiai sukapoti.

3. Svogūnus, morkas, salierus ir petražolės šaknį pakepinti su įkaitintu sviestu, kol suminkštės.

4. Vištieną sudėti į troškintuvą, supilti pakepintas daržoves, bulves, pagardinti druska ir pipirais, įdėti laurų lapą, įpilti skysčio, kad šiek tiek apsemtų, ir troškinti apie 30 minučių ant vidutinės kaitros.

5. Miltus pakaitinti su sviestu, kol pagels, sumaišyti su skysčiu, kuriame buvo troškinama mėsa, supilti į troškinį ir dar pakaitinti 5 minutes.

6. Troškinį pagardinti grietine, papuošti čiobrelių šakelėmis.

Shutterstock nuotr./Vištienos ragu
Shutterstock nuotr./Vištienos ragu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?