Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminame iš lavašo: suktinukai ir traškučiai

Vos saulė išlenda, tuoj džiugesio ir geros nuotaikos daugiau, ar ne? Orai šiltyn, o apetitas žemyn? Visai ne – tik norisi valgyti kažką lengvesnio ir įdomesnio.
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis / Fotolia nuotr.

Ypač, jei esate numatę jaukų pabuvimą namuose, o paskui lėkti kur nors į miestą. Kodėl prieš išvyką į klubą ko nors neužkandus? Vakarėliui kuo puikiausiai tiks lavašo suktinukai. Paprasta, greita, nesudėtinga pagaminti, o dar skaniau valgyti.

Taip pat skaitykite: 5 salotų ruošimo klaidos

Suktinukai su lašišomis
Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 152
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
Receptas: Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt. (didelis)
Rikotos sūris: 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nebūtina)
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių šakelių)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
  3. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
  4. Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Tinka su įvairiomis daržovėmis, padažais
Suskleisti
Lašišos ir varškės užkandis
Receptas: Lašiša ir varškė lavaše
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 106
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 4.00 vnt. (nedideli)
Lašiša: 300.00 g (rūkytų lašišų filė)
Varškė: 150.00 g (grūdėtos)
Varškės sūris: 150.00 g (riebaus)
Krienai: 1.00 arbat. š. (jei mėgstate aštriai, galite dėti ir daugiau)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį džiovintų ir šviežių lapelių)
Salotos: 200.00 g (po saujelę įvairių salotų lapelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.

2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.

3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.

4. Lavašus lengvai pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, lavašus susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.

Suskleisti
Suktinukai su kopūstais
Receptas: Suktinukai su kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė baltagūžio)
Špinatai: 30.00 g (švieži)
Krevetės: 1.00 vnt. (indelis lukštentų krevečių sūryme)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Natūralus tepamas varškės sūrelis 1.00 vnt.
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlės)
Kaip gaminti

1. Kopūstą stambiai supjaustykite, šiek tiek pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir sumaišykite su nuplautais ir susmulkintais špinatų lapeliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite nuvarvintas krevetes.

2. Iš aliejaus, citrinų ir apelsinų sulčių paruoškite padažą, užpilkite ant kopūstų ir krevečių, gerai išmaišykite ir truputį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.

3. Lavašą aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, užberkite kapotų žalumynų ir skrudintų migdolų, tolygiai paskleiskite kopūstų masę, lavašą standžiai susukite.

4. Paruoštą lavašą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

5. Tiekite supjausčiusi norimo dydžio gabalėliais.

Suskleisti
Šavarma
Receptas: Šavarma
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Kopūstai: 100.00 g (smulkintas pekininis)
Mėsa: 200.00 g (šavarmai tinkama kepta mėsa)
Agurkai: 1.00 vnt. (supjaustytas)
Pomidorai: 1.00 vnt. (supjaustytas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkintas)
Padažai (pagal skonį): 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Patiestą lavašą ištepkite padažais.
  2. Ant viršaus dėkite mėsą bei daržoves ir patepkite padažu.
  3. Lavašą susukite ir pašildykite.
Suskleisti
Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis
Receptas: Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 60
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (tepamas varškės sūrelis)
Majonezas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 300.00 g (300 - 350 g kiaulienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (maltos mėsos) 1.00 žiupsnelis
Salotos: 4.00 vnt. (lapai)
Paprikos: 3.00 vnt. (kelių spalvų paprikų juostelių)
Kaip gaminti

1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku.

2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą. Salotų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir suklokite ant faršo.

3. Uždėkite paprikų juostelių ir suvyniokite. Prieš tiekdami lavašą palaikykite 10–15 minučių, kad suminkštėtų, ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.3 / 167
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Suskleisti
Lavašo traškučiai
Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 82
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Suskleisti
Naminiai čipsai
Receptas: Naminiai čipsai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (džiovinti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Aptepkite lašeliu aliejaus.
  2. Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska (svarbu nepersistengti:) jos turi būti labai labai nedaug) ir smulkiais rozmarinais. 
  3. Dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol gražiai paruduos. Valgykite atvėsusius.

Receptas ir tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?