Ypač, jei esate numatę jaukų pabuvimą namuose, o paskui lėkti kur nors į miestą. Kodėl prieš išvyką į klubą ko nors neužkandus? Vakarėliui kuo puikiausiai tiks lavašo suktinukai. Paprasta, greita, nesudėtinga pagaminti, o dar skaniau valgyti.
Taip pat skaitykite: 5 salotų ruošimo klaidos
- Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
- Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
- Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
- Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
- Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
- Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
- Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
- Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
- Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
- Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.
3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.
4. Lavašus lengvai pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, lavašus susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.
1. Kopūstą stambiai supjaustykite, šiek tiek pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir sumaišykite su nuplautais ir susmulkintais špinatų lapeliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite nuvarvintas krevetes.
2. Iš aliejaus, citrinų ir apelsinų sulčių paruoškite padažą, užpilkite ant kopūstų ir krevečių, gerai išmaišykite ir truputį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
3. Lavašą aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, užberkite kapotų žalumynų ir skrudintų migdolų, tolygiai paskleiskite kopūstų masę, lavašą standžiai susukite.
4. Paruoštą lavašą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
5. Tiekite supjausčiusi norimo dydžio gabalėliais.
- Patiestą lavašą ištepkite padažais.
- Ant viršaus dėkite mėsą bei daržoves ir patepkite padažu.
- Lavašą susukite ir pašildykite.
1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku.
2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą. Salotų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir suklokite ant faršo.
3. Uždėkite paprikų juostelių ir suvyniokite. Prieš tiekdami lavašą palaikykite 10–15 minučių, kad suminkštėtų, ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
- Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
- Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
- Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
- Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
- Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
- Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
- Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
- Lavašą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Aptepkite lašeliu aliejaus.
- Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska (svarbu nepersistengti:) jos turi būti labai labai nedaug) ir smulkiais rozmarinais.
- Dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol gražiai paruduos. Valgykite atvėsusius.