1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių ir maišant pakepinkite.
4. Kepintą mėsą sumaišykite su kuskusu ir įdarykite paprikų puseles. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5–10 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų.
3. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.
4. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais.
5. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.
6. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.
7. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite kepurėles, išskobkite sėklalizdžius. Daržovių vidų pabarstykite druska, viršų ištepkite aliejumi. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde (šalia sudėkite ir kepurėles) ir 10 minučių pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę.
2. Ryžius 10–12 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir atvėsinkite.
3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite maltų pipirų, druskos, raudonėlių bei aitriosios paprikos mišiniu ir gerai išmaišykite. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir vis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Pabaigoje sukrėskite lydytą sūrelį ir dar kelias minutes pakaitinkite.
4. Į kiekvieną papriką krėskite paukštienos masės, apšlakstykite ją padažu, tada iki viršaus daržovių dubenėlius pripildykite ryžiais. Užvožkite „kepurėlėmis“ ir dar 15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
5. Tiekite pagardinusi namine daržovių tyre, puoštas šviežiais žalumynais.
1. Viščiukų krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite mėgstamais vištienos prieskoniais, palikite pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų, tada supjaustykite plonomis juostelėmis, iš abiejų pusių gerai apkepkite ir padėkite šiltai.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi, pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–15 min., kol odelės atšoks, tada jas nulupkite, o paprikas supjaustykite juostelėmis.
3. Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su džiūvėsėliais, kapotomis petražolėmis bei tarkuotu parmezanu.
4. Gautu prieskonių mišiniu apibarstykite paprikas ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
5. Šiltą vištieną tiekite su mėgstamu padažu ir keptomis paprikomis. Taip pat skanu su ryžiais, šviežių daržovių salotomis.
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.
2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su išspaustais česnakais, kapotomis petražolėmis ir skrudintais riešutais.
3. Paruoškite užtepą: kapotus rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir medumi, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
4. Keptas paprikas klokite ant lėkštės, vidinę pusę aptepkite aliejaus ir rozmarinų užtepu, tepkite ožkų peno sūrio ir petražolių įdaro, paprikas susukite voleliu.
- Saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes.
- Saldžiąsias paprikas guldykite į riebalais pateptą skardą ir kepkite apie 10 min.
- Perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite odelę.
- Aitriąją papriką sukapokite.
- Svogūną supjaustykite griežinėliais, česnaką sutraiškykite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
- Į puodą supilkite vištienos sultinį, sumeskite pjaustytas bulves, tarkuotą morką, pipirų grūdelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 20 min.
- Sriubą suplakite.
- Atskirame indelyje elektriniu plakikliu sutrinkite raudoną papriką su jogurtu ir kambario temperatūros sūriu.
- Masę įmaišykite į sriubą.
- Pasiruoškite daržoves: nuplaukite, nulupkite, išvalykite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
- Sumeskite į didelį puodą, pagardinkite nurodytais prieskoniais, actu ir aliejumi, užvirinkite.
- Sumažinę ugnį virkite, kol daržovės bus norimo minkštumo.
- Sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.
Šią sriubą galite valgyti ir kaip garnyrą.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti sumaišykite su kuskusu ir feta.
3. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir įdarykite kuskuso mišiniu. Puseles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 30–35 min. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir pomidorų puselėmis.
1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.
2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.
3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius.
2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir dar sykį masę gerai išmaišykite. Prikimškite ja paprikų puseles ir išdėliokite stikliniame kepimo inde.
3. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, sudėkite trintus česnakus, įberkite bazilikų, pagal skonį maltų pipirų bei druskos ir porą minučių pakaitinkite. Padažą supilkite į indą, kuriame išdėliotos paprikos. Kepkite apie 20–25 minutes 220ºC karštumo orkaitėje.
4. Tiekite paskanintas su grietine išsuktu minkštu fetos tipo sūriu, apibarstytas smulkintomis žolelėmis.