Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Gaminame iš persikų: salotos, kepsniai ir gardūs padažai

Sultingi ir gardūs persikai tinka ne tik kaip lengvas užkandis ar desertas. Jie puikiai dera ir su mėsos patiekalais ar į salotas.
Maltiniai su persikais
Maltiniai su persikais / Autorės nuotr.

Netikite? Siūlome išbandyti. Pažadame, kad liksite maloniai nustebinti. O jei norite tiesiog atsigaivinti, siūlome išbandyti ir šaltą persikų arbatą ar gaivų limonadą.

Užkandėlė su kumpiu ir persikais
Receptas: Užkandėlė su kumpiu ir persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Kumpis: 8.00 riekės (vytinto)
Persikai: 4.00 vnt. (arba 2 obuoliai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Salotos: 150.00 g (įvairių salotų lapelių)
Rikotos sūris: 200.00 g
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės cit­rinos sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesnės.

2. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

3. Vaisius dėkite ant kepimo grotelių, po apačia įdėkite skardą aliejui ir nuo vaisių išsiskyrusioms sultims išvarvėti ir kepkite apie 3 min.

4. Kol vaisiai keps, paruoškite įdarą: rikotą gerai ištrinkite su natūraliu jogurtu ir citrinų sultimis.

5. Vaisius išimkite iš orkaitės, atvėsinkite, ant kiekvienos skiltelės krėskite rikotos.

6. Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, kumpį ir vaisius su rikota.

Suskleisti
Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu
Receptas: Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Džiūvėsiai: 80.00 g (maltų)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Malta mėsa 150.00 g
Mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Pomidorai savo sultyse 150.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vynas: 20.00 ml (balto)
Pomidorų pasta 50.00 g
Persikai: 3.00 vnt. (konservuotos puselės)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val.

2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite.

3. Į ruošiamą padažą sudėkite sutrintus pomidorus, persikus ir žalumynus. Virkite, kol padažas pradės tirštėti.

4. Nusausinkite baklažano riekeles, iš abiejų pusių apvoliokite jas miltų ir kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepkite.

5. Apkeptus dėkite į skardą, ant viršaus suberkite maltą mėsą, sumaišytą su prieskoniais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 min.

6. Iškeptą patiekite su padažu ir pomidorais.

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Viščiuko krūtinėlės ir persikų šašlykai
Receptas: Viščiuko krūtinėlės ir persikų šašlykai
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
2.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Persikai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų - šašlykui ir persikų skysčio esančiame skardinėje - marinatui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį - mėsai ir marinatui)
Aliejus: 1.00 st. (1/4 - marinatui)
Vištienos prieskoniai: 1.00 valg. š. (Grill - marinatui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Ruošimas: mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska.
  2. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, persikų antpilą, sojų padažą ir prieskonius, pasūdykite pagal skonį.
  3. Sudėkite į marinatą viščiuko gabalėlius, pridenkite, įdėkite į šaldytuvą 3 val.
  4. Persikus supjaustykite.
  5. Mėsą išimkite iš marinato ir verkite ant iešmelių paeiliui viščiuką ir persikus.
  6. Kepkite grilyje vartant ir tepant marinatu.
  7. Skanaus!

Receptą atsiiuntė Janina M., Alytus

Suskleisti
Vištiena grill su pikantišku persikų padažu
Receptas: Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - marinatui)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Persikai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų - padažui)
Čili pipiras: (gabalėlis šviežio - padažui) 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - padažui)
Garam masalos: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Brendis: 20.00 ml (20 - 30 - padažui)
Kaip gaminti
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
  2. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
  3. Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

 

Suskleisti
Sūriu ir vištiena įdaryti persikai
Receptas: Sūriu ir vištiena įdaryti persikai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt. (konservuoti)
Svogūnai: 80.00 g (pusė)
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Krapai: 20.00 g (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūną, virtą vištienos filė ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, krapais bei prieskoniais.

2. Gauta mase įdarykite konservuotus persikus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Maltiniai su persikais
Receptas: Maltiniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (gali būti paukštienos, kiaulienos, jautienos – rinkitės pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Persikai: 2.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.

2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.

3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų persikų. Dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Lietiniai blynai su varške ir persikais
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 80.00 g (kvietinių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Persikai: 150.00 g (konservuotų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba vanilės pagal skonį)
Barstomos karamelės (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.

2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.

3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Morkų, apelsinų ir persikų salotos
Receptas: Morkų, apelsinų ir persikų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Persikai: 200.00 g (konservuoti)
Sezamo sėklos: 50.00 g (saujelė)
Kaip gaminti

Morkas sutarkuokite, apelsinus ir persikus supjaustykite kubeliais, užpilkite šlakelį persikų sirupo ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Burokėlių salotos su persikais
Receptas: Burokėlių salotos su persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt. (konservuoti)
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š. (saujelė)
Burokėliai: 4.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.

3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.

Suskleisti
Rūkytos vištienos ir persikų salotos
Receptas: Rūkytos vištienos ir persikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (šlaunelė arba krūtinėlė)
Persikai: 410.00 g (skardinė konservuotų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Pekininiai kopūstai: arba salotos 1.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 g (natūralus - padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Imbieras: 5.00 g (1 cm gabaliuko šaknies arba 0,5 šaukštelio maltų imbierų - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais.

2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti).

3. Paruoškite padažą: imbiero šaknį sutarkuokite ir sumaišykite su likusiomis padažo sudedamosiomis dalimis.  Užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištienos salotos su persikais ir feta
Receptas: Vištienos salotos su persikais ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pekino)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotų, nedidelės pakuotės)
Fetos sūris: 100.00 g
Vištiena: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais.
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų.
  3. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais, visus padažo ingredientus sumaišykite ir gautą padažą užpilkite ant kopūstų, gerai išmaišykite.
  4. Pekino kopūstą dėkite į lėkštę, ant jo išdėliokite fetą, persikus, pomidorus ir uždėkite dar šiltą vištieną.
  5. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
Receptas: Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 34
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Špinatai: 1.00 sauja
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisiai arba 2 trumpavaisiai)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5 - 6 - nedidelių)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Persikai: 1.00 vnt. (pusės skardinės - konservuotų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai maltų džiovintų čili pipirų)
Kaip gaminti
  1. Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
  2. Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
  3. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
  4. Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
  5. Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
  6. Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Persikų ir apelsinų limonadas
Receptas: Persikų ir apelsinų limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 700.00 ml (gazuotas)
Apelsinai: 5.00 vnt. (5-6)
Persikai: 10.00 vnt. (10-12)
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.

2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.

3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šalta juodoji arbata su persikais
Receptas: Šalta juodoji arbata su persikais
5 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 750.00 ml
Arbata: (4 pakeliai - juodos) 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 50.00 g
Sultys: 250.00 ml (natūralių persikų)
Citrinos: 4.00 vnt. (125 ml - sulčių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Persikai: 2.00 vnt.
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
  2. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
  3. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
  4. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
  5. Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
  6. Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos