Spanguolių džemai su svogūnais, užpilai su tarkuotomis apelsinų žievelėmis – nepamainomas pagardas paukštienos ir žvėrienos valgiams. Taigi papildykite kulinarinę knygelę naujais ir naudingais receptais. Beje, ar žinote, kad į spanguolių pagardus galima berti cinamono, gvazdikėlių, vanilės, apelsinų, citrinų žievelių ir pilti sulčių? Kaip ir kitos rūgščios uogos, spanguolės dera su saldžiais vaisiais: kriaušėmis, abrikosais, vynuogėmis...
Kaip gaminti
- Actą ir 1 stiklinę spanguolių užvirkite ir sumažinus ugnį, pavirkite dar 2 minutes.
- Nuimkite nuo ugnies ir ištirpinkite jame medų.
- Likusias uogas padalinkite į norimo dydžio buteliukus, įdėkite į juos po cinamono lazdelę, porą gvazdikėlių ir supilkite nukoštą, šiltą actą.
- Palikite uždarytus butelius mažiausiai dviems savaitėms.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą.
- Į jį suberkite perrinktų sveikų spanguolių ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pasidarys vientisa.
Suskleisti
Ingredientai
Spanguolės: 600.00 g
Cukrus: 400.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Saliero šaknies milteliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Svogūnus išvirkite su spanguolėmis ir apelsinų sultimis.
- Masę pertrinkite per sietelį ir sukrėskite atgal į puodą.
- Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, pagal skonį įberkite cinamono, kvapiųjų pipirų grūdelių, saliero šaknies miltelių, druskos ir pipirų.
- Masę ant mažos ugnies maišydama virkite apie 15–20 min., kol sutirštės.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Spanguoles užplikykite verdančiu vandeniu, sutrinkite elektriniu plakikliu ir pertrinkite per sietelį.
- Tirščius pakaitinkite, supilkite cukrų ir nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
- Galiausiai supilkite apelsinų likerį.
- Padažą atvėsinkite ir tiekite su ledais, varškės arba sūrio pyragu.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Spanguoles supilkite į formą.
- Jas užpilkite grietinėle, cukrumi, įmeskite kelias rozmarinų šakeles ir skrudinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tokį garnyrą gardu tiekti su paukštiena ar žvėriena.
Suskleisti
Ingredientai
Spanguolės: 2.00 st.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Spanguolių trauktinė: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Į puodą suberkite spanguoles, sumeskite nuluptą smulkintą apelsiną ir kito apelsino žievelę.
- Supilkite porto vyną, spanguolių trauktinę, suberkite rudąjį cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, kelis gvazdikėlius ir aitriąją papriką.
- Viską ant silpnos ugnies kaitinkite apie pusvalandį, po to išgriebkite prieskonius.
Suskleisti
Kaip gaminti
- 1,5 l vandens užvirinkite. Krakmolą sumaišykite su trupučiu šalto vandens.
- Spanguoles su cukrumi ir likusiu vandeniu suplakite elektriniu trintuvu. Nuolat intensyviai maišydami su vandeniu sumaišytą krakmolą lėtai supilkite į verdantį vandenį.
- Toliau intensyviai maišydami užvirkite kisielių.
- Nukaiskite nuo ugnies, supilkite trintas spanguoles ir gerai išmaišykite.
Suskleisti
DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ ir laimėti puikių prizų!