Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminame kinų virtuvės skanėstus: 15 patiekalų, kuriuos lengvai paruošite namie

Kinų restoranų Lietuvoje netrūksta, o ir jų populiarumas neblėsta jau porą dešimtmečių, nors maisto kokybė, jokia paslaptis, gerokai svyruoja. Jei susidomėjote, ar lengva kinų virtuvės patiekalų pasiruošti namuose, galime patikinti – tikrai taip, nors vieno kito egzotiškesnio ingrediento ir gali prireikti. Štai 12 receptų, kurie, tikimės, įkvėps ir padrąsins!
Kiniška vištiena
Kiniška vištiena / 123RF.com nuotr.
Krevetės kiniškai
Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Suskleisti
Generolo Tso vištiena
Receptas: Kiniška generolo Tso vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 69
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 350.00 g (krūtinėlių arba blauzdelių mėsos)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (džiovinti)
Aliejus: 5.00 valg. š. (3 šaukštai mėsos skrudinimui ir 2 marinatui)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (smulkinto šviežio)
Česnakai: 2.00 arbat. š. (smulkinto)
Sezamų aliejus: 2.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 2.00 valg. š. (smulkintų, patiekimui)
Ryžiai: 200.00 g (virtų, patiekimui)
Sojos padažas: 4.50 arbat. š. (1 šaukštelis tamsaus (perpus marinatui ir padažui), 3,5 šaukštelio šviesaus (2 marinarui ir 1,5 padažui))
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (marinarui)
Krakmolas: 2.50 arbat. š. (2 marinatui ir 0,5 padažui)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š. (išmaišytos su 1 šaukštu vandens; padažui)
Ryžių actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Vištienos sultinys: 3.00 valg. š. (arba vandens; padažui)
Kaip gaminti

Štai šis, mano pateikiamas Generolo Tso vištienos variantas, iš Fuchsios Dunlop knygos „Every Grain of Rice“. Autorė tvirtina, kad patiekalą išmoko gaminti iš vieno kinų šefo restorane Taipėjuje.

Jei gaminsite tiksliai pagal instrukcijas, gausite tipišką (tikrą!) kinišką patiekalą – vištienos gabalėlius turtingame lipniame rūgštokame padaže, lygiai taip, kaip patiekalus gamina Kinijoje. Tačiau jei norite lietuviškai-kiniškos versijos, patariu į padažą įdėti bent 1 šaukštelį cukraus, kad būtų tas geidžiamas saldžiarūgštis efektas (prie kurio mes visi pratę)...

1. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais (geriausia plonomis pailgomis apie 3–4 cm ilgio juostelėmis). Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtus ingredientus, sudėkite supjaustytus vištienos gabalėlius, rankomis įmasažuokite į juos marinatą ir atidėkite į šalį, kol darysite kitus darbus (galite palikti marinuotis vištieną keletui valandų arba per naktį – laikykite šaldytuve).

2. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.

3. Gilioje keptuvėje arba wok keptuvėje (arba gruzdintuvėje) įkaitinkite aliejų. Karštame aliejuje apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol šie taps traškūs. Atidėkite į šalį ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Baigus skrudinti mėsą, išpilkite aliejų, jei reikia, nusausinkite wok keptuvę. Įpilkite dar pora šaukštų aliejaus, sumeskite čili pipirus (jei norite, kad būtų mažiau aštru, pašalinkite čili pipirų sėklas – jos duoda daugiausia aštrumo), ir labai trumpai apskrudinkite (tik žiūrėkite, kad čili nesudegtų). Suberkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite keletą sekundžių, kol pasklis aromatas.

5. Supilkite padažą ir maišydami virinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite apkepintą vištieną ir viską maišydami pakepinkite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje pašlakstykite sezamų aliejumi.

6. Patiekite iškart, pabarstę žaliais svogūnų laiškais, su virtais ryžiais.

 

Suskleisti
Kiniškos salotos
Receptas: Kiniškos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 60
Receptas
Ingredientai
Morkos: 200.00 g (šiaudeliais pjaustytų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Makaronai: 100.00 g (ryžių (stiklinių))
Kiauliena: 1.00 vnt. (truputis kepintos - pagal poreikį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 90
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kiniškos daržovės
Receptas: Kiniškos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 puodelio stambiai sukapotų)
Salierai: 3.00 vnt. (puodelis plonais griežinėliais supjaustytų lapkočių)
Grybai: 150.00 g (skardinė konservuotų)
Sojų daigai: (konservuotų skardinė) 400.00 g
Anakardžių riešutai: 2.00 valg. š. (skrudintų)
Vanduo: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 arbat. š. (1,5)
Sojų padažas: 150.00 ml (1/4 puodelio)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min.

2. Likusiame vandenyje išmaišykite krakmo.lą, sojų padažą. Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės ir praskaidrės.

3 Sudėkite nuvarvintus sojų daigus, suberkite riešutus, dar pakaitinkite, kad visi produktai vienodai sušiltų, ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Kiniška jūrų gėrybių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Jūros gėrybės: pakuotė šaldytų 1.00 vnt.
Pekininių kopūstų salotos: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Porai: 100.00 g
Daržovių sultinys: 3.00 vnt. (kubeliai)
Morkos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (šviežia arba džiovinta)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 l
Actas: 100.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.

2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.

3. Tada supilkite cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekiant, įpjaustykite šviežio aitriojo pipiro ir smulkintų porų.

Suskleisti
Kiniškos sojų varškės salotos
Receptas: Kiniškos sojų varškės salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 18
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Morkos: 100.00 g
Moliūgai: 100.00 g
Porai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 200.00 g (sojų)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.

4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.

Suskleisti
Kiniška kiauliena
Receptas: Kiniškas kiaulienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 89
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Grybai: 50.00 g (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją papriką)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 st. (arba kitokio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
  3. Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Suskleisti
Kiniška kalakutiena
Receptas: Kiniška kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 49
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (krūtinėlė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žirniai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.

2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.

3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiniška vištiena su paprikomis
Receptas: Kiniška vištiena su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 82
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.

2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.

3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Traški vištiena su sezamais kiniškai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 235
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiniškai paruoštos žuvys
Receptas: Kiniškai paruoštos žuvys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių))
Miltai: 100.00 g (rupių)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 st.
Vynas: 1.00 st. (1/4 saldaus raudono - padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežiai tarkuotų - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).

2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.

4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Kiniška vištiena „Guobao“
Receptas: Kiniška vištiena „Guo Bao“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 98
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kukurūzų krakmolas: 160.00 g (100 g - vištienai ir 2 valg. š. - padažui)
Aliejus: 100.00 ml (gruzdinimui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Vanduo: 6.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Krakmolą sumaišykite su druska.
  3. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
  4. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
  5. Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
  6. Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis
Receptas: Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (blauzdelės (be kaulo))
Cukinijos: 4.00 vnt. (mažos)
Pak Choi: 4.00 vnt. (maži (nebūtinai))
Čili pipiras: 1.00 vnt. (raudonas)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, 2 cm ilgio gabaliukas)
Svogūnų laiškai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sojos padažas: 6.00 valg. š. (šviesaus)
Vanduo: 6.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui; tinka ir kitoks)
Ryžiai: 200.00 g (virtų; garnyrui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.

2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).

3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.

4. Supjaustome cukinijas.

5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.

6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.

7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.

8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai