TAIP PAT SKAITYKITE: Netaisyklingas sąkandis: uždelstas gydymas gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų
- Virtas krevetes išlukštenkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, pakepinkite karštuose riebaluose, supilkite grietinėlę, baltąjį vyną, kapotus šviežius žalumynus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Į karščiui atsparią kepimo skardą įpilkite truputį padažo, klokite lazanijos lakštus, ant jų berkite išlukštentas krevetes.
- Lazanijos lakštus su padažu ir krevetėmis sluoksniuokite, kol produktai baigsis.
- Ant viršutinio sluoksnio gausiai užpilkite padažo.
- Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Išjungusi orkaitę, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir palaukite, kol jis išsilydys.
1. Baklažanus supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 20 min. pastovėti. Nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu.
2. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, įmaišykite pomidorų padažą, supilkite vyną. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorų gabalėliai – apie 20 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis: bazilikais, raudonėliais, mairūnais. Lazanijai reikės maždaug 800 ml pomidorų padažo.
3. Iš nurodytų produktų paruoškite sūrio padažą.
4. Baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.
5. Kepimo indo dugną ištepkite pomidorų padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, užtepkite pomidorų padažo, išdėliokite baklažanų griežinėlius, apšlakstykite sūrio padažu. Dėkite sluoksniais ingredientus, kol užsipildys indas. Viršutinį lazanijos lakštų sluoksnį užtepkite sūrio padažu. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje, kol suminkštės makaronų lakštai – apie 30 min.
1. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, sudėkite špinatus ir keletą minučių patroškinkite. Atvėsusią troškintą masę sudėkite į varškę, įberkite tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, įmuškite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite.
2. Ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišant pakepinkite kelias minutes. Tada nenustojant maišyti supilkite pieną ir pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Įberkite druskos bei pipirų.
3. Apkepo indo dugną ištepkite pomidorų padažu ir dėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite pusę varškės įdaro. Tada dėkite antrą lazanijos lakštų sluoksnį, poto likusią varškę ir vėl lazanijos lakštus. Užpilkite paruoštą padažą ir pabarstykite sūriu.
4. Kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Papuoškite bazilikų lapeliais ar kitokiais turimais šviežiais prieskoninias žalumynais.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite.
- Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus, konservuotus pomidorus.
- Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 8 min. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste apkepkite miltus, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.
- Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Į keraminį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves.
- Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu, berkite sūrio. Ant viršaus gausiai užberkite sūrio, supilkite sultinį.
- Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Žuvį gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite mėsmale.
- Porą švariai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite.
- Maltą žuvį sumaišykite su puse kiekio tarkuoto sūrio, smulkintu poru ir grietine.
- Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite žuvų prieskoniais. Kepimo formoje nevirtus lazanijos lakštus pertepkite paruošta žuvų mase (paskutinio lakšto neaptepkite).
- Kubelį daržovių sultinio ištirpdykite pusėje litro vandens ir apliekite susluoksniuotus lakštus.
- Apibarstykite likusiu sūriu ir smulkintais šviežiais žalumynais.
- Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
- Tiekite su marinuotais agurkėliais.
1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).
2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maišydami kepinkite, kol miltai paruduos. Visą laiką maišydami plona srovele supilkite pieną ir kaitinkite, kol viskas užvirs. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šaukštą smulkintų bazilikų, sudėkite rikotos sūrį ir pusę nurodyto parmezano kiekio. Viską gerai išmaišykite.
3. Apvirtus lazanijos lakštus apkepo inde sluoksniuokite su padažu, kiekvieną sluoksnį apibarstykite keliais žiupsneliais parmezano ir likusių bazilikų.
4. Apkepą 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 20 min.
1. Pirmiausia keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite svogūną, morkas ir česnaką. Kai jie apskrus rusvai, sudėkite saliero lapkotį, pomidorus ir viską apie 30 min. troškinkite, kol pomidorai suglebs. (Į šį daržovių sluoksnį recepto autorė siūlo įpilti pomidorų padažo, kad pasijustų pomidorų skonis.)
2. Kitoje keptuvėje pakepinkite faršą, kol šis švelniai apskrus, nepamirškite įberti druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kai daržovės ir mėsa bus paruošti, į verdantį vandenį suberkite makaronus ir 5 min. pavirkite. Kad jie nesukibtų, maišykite, be to, makaronai bus minkštesni.
3. Paruoškite baltąjį padažą: ant silpnos ugnies išlydykite sviestą ir jame kepinkite miltus, kol švelniai paruduos. Puode užkaiskite pieną, į jį supilkite miltų ir sviesto mišinį ir viską pakaitinkite, kol susidarys vientisa masė. (Recepto autorė siūlo gaminti ir taip: miltus supilti į karštą pieną ir suplakti plaktuvu.)
4. Kai makaronai bus paruošti, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą patepkite aliejumi, kad makaronai neprikeptų, ir sluoksniuokite. Pirmas sluoksnis – makaronai, tada – mėsa, sūris, paskui vėl makaronai, ant makaronų – daržovių sluoksnis ir sūris. Paskutinis sluoksnis – makaronų ir ant viršaus užpilkite šiek tiek pieno, kad būtų minkščiau. Pasilikite sūrio, kurį užbersite ant lazanijos viršaus prieš pat kepimo pabaigą. Kepkite apie 40 minučių.
Skanaus :)
Receptą atsiuntė Agota Straukaitė
1.Brokolį nuplaukite, nusausinkite ir išskirstykite žiedynėliais. Įmeskite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Išgriebtus žiedynus perliekite šaltu vandeniu.
2.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūno gabaliukus. Pabarstykite miltais ir trumpai patroškinkite. Supilkite pieną, maišydami užvirkite, pabarstykite druska, maltais pipirais, tarkuotais muskatais ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes.
3.Į padažą sudėkite brokolius ir pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais. Dėkite lakštą lazanijos, ant jos paskirstykite brokolius su padažu, išdėliokite kumpio griežinėlius, uždėkite dar vieną lakštą, ant jo paskleiskite likusius kumpio griežinėlius ir brokolius.
4.Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 30–35 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal skonį įberkite druskos. Kelias minutes maišydama patroškinkite.
2. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišydama pakepinkite, kol miltai gražiai pagels. Nuolat maišydama iš lėto supilkite šaltą pieną ir kaitinkite, kol masė sutirštės.
3. Keptuvę su padažu nukelkite nuo ugnies ir įmuškite kiaušinių trynius, pagardinkite druska ir muskatais. Gerai išplakite.
4. Lazanijos lakštus nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpam įmeskite į verdantį vandenį.
5. Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno tieskite lazanijos lakštų, kad padengtų visą kepimo formos dugną, ant jų užtepkite baltojo padažo, paruoštos daržovių masės, apibarstykite tarkuotu sūriu. Tokia pat tvarka dėkite dar 3–4 sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų. Jį aptepkite baltuoju padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.
6. Lazaniją kepkite 200°C orkaitėje apie 40 min.
1. Pirmiausia paruoškite špinatų ir rikotos įdarą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite špinatus. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės, sudėkite stambiai plėšytus špinatų lapus, uždenkite dangčiu ir leiskite trumpai pasitroškinti. Atvėsinkite špinatus ir sugrūskite elektriniu grūstuvu, įmaišykite rikotą, pasūdykite.
2. Keptuvėje labai trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, maišydama šluotele plona srovele supilkite pieną, įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato, nuolat maišydama kaitinkite padažą, kol ims tirštėti, nukelkite nuo ugnies, pasūdykite.
3. Kepimo indo dugną padenkite plonu padažo sluoksniu, išdėliokite lazanijos lakštus, dėkite sluoksnį špinatų įdaro, sluoksnį makaronų lakštų, vėl sluoksnį padažo ir t. t. Ant viršaus turėtų būti lakštinių sluoksnis. Supilkite ant jo likusį padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į 200 ºC temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 min.
- Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi ir 180 C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 10 min.
- Cukinijas ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, paprikas juostelėmis. Sudėkite į kepimo indą su morkomis, pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pipirais ir dar pašlakstykite aliejumi.
- Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir palikite išjungtoje orkaitėje. Nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite miltus, truputį pakepinkite ir supilkite sultinį, pamaišykite, tada supilkite grietinėlę.
- Kai padažas sutirštės, suberkite pusę sūrio. Stačiakampę kepimo skardą patepkite aliejumi, dugną išklokite lakštiniais, užpilkite sūrio padažo ir keletą šaukštų keptų daržovių, tada vėl dėkite makaronų lakštus.
- Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo, ir gana storas, kad kepant makaronai nesudžiūtų.
- Paviršių pabarstykite džiūvėsių ir sūrio mišiniu. Kepkite180 C karštumo orkaitėje apie valandą arba kol peilis lengvai smigs per lakštinius.
1. Didelėje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus, česnakus ir faršą, paskaninkite druska, pipirais, kmynais ir paprika. Atskirai apkepkite kubeliais pjaustytus baklažanus, paskaninkite prieskoniais, pipirais, druska ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Į keptuvę su faršu sudėkite trintus konservuotus pomidorus, supilkite vyną ir troškinkite apie 30 minučių. Baigdami troškinti sudėkite baklažanus.
3. Į aliejumi pašlakstytą didesnę skardą dėkite du lazanijos lakštus, gausiai apipilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu, tada vėl dėkite lazanijos lakštų ir sūrio.
4. Lazanijos lakštai turi būti visiškai padengti padažu. Viršutinis sluoksnis – lakštų ir sūrio. Skardą dėkite į 180 laipsnių orkaitę, uždenkite folija ir kepkite apie 25 minutes. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar apie 20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- Paruoškite faršo padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką, sutarkuokite morką. Pakepinkite viską keptuvėje, kol gražiai pagels.
- Sukrėskite į keptuvę faršą. Pagardinkite raudonėliais, bazilikais, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Nuolat pamaišydami apkepkite.
- Sukrėskite trintus pomidorus, pomidorų pastą, Vusterio padažą. Dar šiek tiek patroškinkite. Padažas turi būti gana tirštas.
- Paruoškite baltąjį padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Intensyviai maišydami pamažu suberkite miltus. Maišykite, kol gausite vientisą masę.
- Tada iš lėto pilkite pieną taip pat intensyviai maišydami. Patroškinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite muskatu, įberkite pagal skonį druskos.
- Lavašą supjaustykite pailgais lakštais (kad būtų kaip lazanijos lakštai), išklokite vienu sluoksniu kepimo indo dugną.
- Toliau lakštus su faršo, baltuoju padažu ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol lakštai baigsis.
- Viršutinį sluoksnį apšlakstykite baltuoju padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
1. Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite.
2. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite.
3. Stiklinėje sumaišykite 100 ml baltojo vyno, 100 ml vandens ir pomidorų padažą. Supilkite mišinį į keptuvę. Pagardinkite padažą prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, pasūdykite. Nebedenkite dangčio, kad nugaruotų skysčio perteklius. Kepkite apie 20 min., kol padažas sutirštės.
4. Kitoje keptuvėje paruoškite bešamelio padažą. Trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, pamažu supilkite pieną, maišydama kaitinkite, kol padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, pasūdykite, pagardinkite muskatu.
5. Lazaniją kepkite stikliniame arba keraminiame inde. Jo dugną patepkite sūrio padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus – sluoksnį mėsos faršo padažo, tada vėl sluoksnį lakštinių ir sluoksnį sūrio padažo. Toliau sluoksniuokite, kol indas bus beveik pilnas. Viršuje turi būti sūrio padažo sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano.
6. Kepkite 220°C temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdama leiskite pastovėti bent 10 min.
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.
2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.
4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.
Parmoje ypač populiarus patiekalas iš cukinijų (itališkai vadinamas Parmigiana di zucchine).
1. Nuplautas cukinijas supjaustykite išilgai ir apvirkite garuose.
2. Supjaustykite griežinėliais mocarelą.
3. Pašlakstykite kepimo skardą alyvuogių aliejumi, sluoksniais sudėkite cukinijas, mocarelą ir pomidorų tyrę.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite cukinijų lazaniją apie 10 min. (kol išsilydys sūris).
5. Ištraukite patiekalą iš orkaitės, palikite aušti 5 minutes, apibarstykite smulkintais bazilikais, taip pat jei norite - tarkuotu parmezano sūriu, ir patiekite.
1. Puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir kepkite, kol pagels. Maišydama supilkite pieną, kaitinkite, kol padažas sutirštės. Suberkite muskatus, įberkite druskos, pipirų. Uždenkite ir palikite pusvalandį.
2. Salierus, pomidorus, mocarelą supjaustykite griežinėliais. Tris ar daugiau lazanijos lakštų vieną po kito kelioms sekundėms įkiškite į verdantį vandenį, tada horizontaliai įklokite į stačiakampę stiklinę kepimo formą.
3. Plonai patepkite rikota, pabarstykite pipirais, druska. Ant viršaus pakaitomis išdėliokite dalį mocarelos riekelių, pomidorų ir salierų griežinėlių. Gausiai apšlakstykite Bešamelio padažu. Taip susluoksniuokite visus nurodytus produktus. Viršų pabarstykite tarkuotu sviestu. Kepkite 200 °C karščio orkaitėje apie pusvalandį.
1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.
2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.
3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.
4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus).
5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.
6. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Patikrinkite, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimkite ir kepkite, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsinkite formoje ir tik tada pjaustykite porcijomis ir išimkite.
7. Tiekdami ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
- Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
- Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
- Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
- Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
- Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
- Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir muskatais. Įmaišykite grietinę ir nukelkite nuo ugnies.
2.Aukštoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite likusius svogūnus ir česnakus, sudėkite faršą, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir trumpai patroškinkite. Užpilkite sultiniu, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite apie 10 minučių.
3.Pabaigoje pabarstykite čiobreliais. Kepimo formą patepkite riebalais. Įtieskite lazanijos lakštą, ant jos dėkite sluoksnį špinatų, užklokite lazanijos lakštu, tada dėkite sluoksnį mėsos su pomidorais ir vėl špinatų. Taip sluoksniuokite visus produktus. Viršuje turėtų būti mėsos masė. Ant jos išdėliokite griežinėliais pjaustytą macarelą.
4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
TAIP PAT SKAITYKITE: 3 minučių treniruotė, deginanti pilvo riebalus