Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminame rizotą: rinkitės iš 18 receptų

Vadinome jį rizotu, paskui daugiaryžiu, bet dabar kalbininkai vėl leidžia šį itališką patiekalą vadinti mums labiau atpažįstamu pavadinimu – rizotu (it. risotto).
Daugiaryžis su rikota
Daugiaryžis su rikota / Fotolia nuotr.
Rizotas su daržovėmis
Receptas: Rizotas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (3 - 4)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji saldžioji)
Ryžiai: 300.00 g (rizoto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vynas: 1.00 vnt. (sauso balto)
Daržovių sultinys: 600.00 ml (ekologiško iš kubelių)
Parmezano sūris: 70.00 g (tarkuoto)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Sviestas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įdėkite 2–3 sultinio kubelius, įberkite ciberžolių ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies.

2. Kitame giliame puode storu dugnu išlydykite šaukštą sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Suberkite ryžius  ir maišydama kepinkite, kol taps skaidrūs. Supilkite vyną, kaitinkite, kol jis išgaruos. 3. Dalimis supilkite daržovių sultinį. Virkite, ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Sudėkite nuskustas smulkintas morkas, saldžiąsias paprikas ir virkite dar apie 10 minučių. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite.

3. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą parmezaną, įdėkite šaukštą sviesto, išmaišykite. Tiekite vieną ar su virta paukštiena.

 

Suskleisti
Daugiaryžis su krevetėmis
Receptas: Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (rizoto)
Vynas: 100.00 ml (sausas)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Krevetės: 200.00 g (lukštentų)
Sūris: 100.00 g (brandintas, pavyzdžiui „Džiugo“)
Šaldytos šparaginės pupelės: 40.00 g (troškintos)
Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žolelių mišinys jūrų gėrybėms gardinti)
Kaip gaminti

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi.

2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam susigerti ir tik tada įpilkite kelis samčius sultinio. Kai ryžiai sugers sultinį, vėl jo įpilkite. Taip vis įpildama sultinio brinkinkite ryžius apie 15 min.

3. Atskiroje keptuvėje svieste pakepinkite smulkintą salierą, saldžiąją papriką, suberkite kukurūzus ir žirnelius.

4. Kai daržovės baigs troškintis, suverskite jas į ryžius. Juos dar pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, nukelkite keptuvę nuo ugnies, dėkite tarkuoto parmezano, krevetes, viską gerai išmaišykite, uždenkite, kelias minutes palaikykite ir tiekite su virtomis šparaginėmis pupelėmis apibarsčiusi kapotomis petražolėmis.

Suskleisti
Daugiaryžis su baravykais
Receptas: Daugiaryžis su baravykais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Rizoto ryžiai 300.00 g
Grybai: 3.00 vnt. (didesni baravykai (galite rinktis ir pievagrybius, jų reikės apie 150 gr.))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Natūralus įvairių grybų sultinys 1.00 l
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 vnt. (pagal skonį šviežiai tarkuoto parmezano (nepadauginkite!))
Vynas: 100.00 ml (sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės šviežių šakelių)
Kaip gaminti

1. Baravykus nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, apie 10 min. pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Pirmiausia aliejuje pakepinkite svogūnus, tada suberkite kapotus česnakus, kai jie dailiai pagels, supilkite maždaug trečdalį sultinio, suberkite ryžius ir vis pamaišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai sugers visą skystį. Tada pilkite vyną, kai ryžiai sugers ir jį – dalį likusio sultinio, kai ir šis susigers, supilkite visą ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, iki ryžiai išsitroškins.

3. Galiausiai į rizotą įmaišykite baravykus, sūrį, krapus, pagardinkite pipirais ir tiekite.

Suskleisti
Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais
Receptas: Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Ryžiai: 350.00 g (apvaliagrūdžių)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (6-8)
Kaip gaminti
  1. Porą supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite 2 minutes.
  2. Sultinį supilkite į puodą ir pašildykite. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Įpilkite samtį karšto sultinio, išmaišykite ir kaitinkite, kol sultinys susigers į ryžius. Kartokite, kol taip supilsite visą sultinį (apie 20 minučių).
  3. Tuo metu supjaustykite džiovintus pomidorus ir sutarkuokite sūrį. Ryžiams išvirus pomidorus ir pusę sūrio suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir išmaišykite. Dėkite į lėkštę ir pabarstykite likusiu sūriu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis
Receptas: Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
1.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 l (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Sviestas: 75.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ryžiai: 350.00 g
Vištienos sultinys: 750.00 ml
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 30.00 g
Kaip gaminti

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite.

3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio sviesto, sudėkite kepenėles, smulkintus svogūnus, pabarstykite druska, pipirais, malta paprika ir kepinkite 15 minučių. Sukrėskite į dubenį.

4. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ryžius ir kepinkite 1–2 minutes. Sudėkite kepenėles su svogūnais ir atsargiai išmaišykite.

5. Į kepenėles ir ryžius supilkite karštą vištienos sultinį, įpilkite grietinėlės, įberkite tarkuoto parmezano ir atsargiai išmaišykite. Virkite, kol ryžiai suminkštės ir taps vientisa mase. Daugiaryžį patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Itališkas rizotas su voveraitėmis
Receptas: Itališkas rizotas su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (rizoto ryžių - „Arborio“, „Carnaroli“ arba „Vialone Nano“)
Vynas: 100.00 ml (sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (naminio)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 200.00 g (voveraičių)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintos smulkintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Kaip gaminti

1. Voveraites išvirkite, nuvarvinkite.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi ir sugers visą svogūnų skystį.

3. Tada įpilkite kambario temperatūros sauso baltojo vyno. Kai ryžiai sugers vyną, po truputėlį pilkite karštą sultinį. Tik kiekvieną kartą įpylusi kiek sultinio, gerai išmaišykite, kad ryžiai neliptų prie dugno, ir palaukite, kol skystis susigers arba išgaruos. Tik tada pilkite kitą sultinio porciją. Taip „brinkinkite “ ryžius apie 15 min.

4. Kai ryžiai jau bus tirštos košės konsistencijos, suberkite druską, pipirus, aitriąsias paprikas ir krapus. Galiausiai įmaišykite svieste apkeptus grybus, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą parmezaną.

Suskleisti
Daugiaryžis su džiovintais grybais
Receptas: Daugiaryžis su džiovintais grybais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Grybai: 100.00 g (džiovintų)
Apvalieji ryžiai 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (balto)
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis brandinto)
Sviestas: 20.00 g
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus nuplaukite, užpilkite stikline vandens ir palikite mirkti maždaug 3 val. Grybus išgriebkite, nuspauskite (skysčio neišpilkite), supjaustykite mažesniais gabalėliais.

2. Puode užvirinkite 700 ml vandens, sudėkite gabalėliais pjaustytą morką ir saliero stiebą, supilkite vandenį, kuriame mirko grybai, pasūdykite, pagardinkite laurų lapais ir pipirais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, kepkite, kol svogūnų gabalėliai taps perregimi. Suberkite ryžius, išspauskite česnaką, sudėkite išmirkytus grybus. Maišydama pakepinkite, kol ryžių grūdeliai taps beveik peršviečiami, supilkite vyną. Kai ryžiai sugers vyną, įpilkite šlakelį karšto sultinio, leiskite ryžiams sugerti skystį, tik tada vėl įpilkite sultinio. Visą laiką maišydama, pamažu supilkite visą sultinį. Šis procesas trunka maždaug 20 min.

4. Paragaukite, jei ryžiai išvirę (viduje turi likti šiek tiek kieti), užgesinkite ugnį, įmeskite gabalėlį sviesto, uždenkite puodą ir palaikykite kelias minutes.

5. Į lėkštę dėkite grybų daugiaryžio, užberkite smulkiai tarkuoto sūrio, papuoškite petražolių šakele.

Suskleisti
Rizotas su krevetėmis
Receptas: Rizotas su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Rizoto ryžiai 200.00 g
Krevetės: 400.00 g (šviežių)
Daržovių sultinys: 5.00 st. (natūralaus)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Baltas martinis 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotų pagal skonį)
Sviestas: 70.00 g
Sūris: 100.00 g (gabalėlis kieto brandinto)
Gražgarstės: 100.00 g (saujelė)
Kaip gaminti

1. Česnakus, svogūną ir salierą sumulkinkite ir pakepinkite karštame svieste.

2. Kai jie suminkštės, įpilkite ir apskrudinkite stiklinę ryžių, jiems sugėrus skystį – stiklinę martinio. Tada po truputį vis pilkite daržovių sultinį, kol ryžiai visiškai išbrinks.

3. Galiausiai sumeskite nuplautas ir nusausintas krevetes, sudėkite sviestą, suberkite šviežiai tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, uždenkite ir kelias minutes palaikykite. Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su gražgarstėmis.

Suskleisti
Rizotas su parmezanu ir citrinomis
Receptas: Rizotas su parmezanu ir citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Vynas: 100.00 ml (baltas sausas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 400.00 g (apvaliagrūdžiai)
Citrinos: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 35.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti
  1. Sultinį supilkite į puodą ir užkaiskite. Susmulkinkite svogūną. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir troškinkite 5 minutes.
  2. Išspauskite citrinų sultis ir nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną ir maišykite, kol susigers į ryžius.
  3. Tada įpilkite samtį karšto sultinio ir maišykite, kol šis susigers į ryžius. Kartokite, kol supilsite visą sultinį (apie 15–20 minučių).
  4. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir išmaišykite. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir pabarstykite parmezanu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Daugiaryžis su moliūgais
Receptas: Daugiaryžis su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Rizoto ryžiai 300.00 g
Vištienos sultinys: 1.00 l (arba daržovių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano ar kitokio kieto brandinto sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų lapeliais, druska ir pipirais. Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako, užberkite ant moliūgų. Pašaukite skardą į 180°C temperatūros orkaitę, kepkite maždaug 40 min.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą česnako skiltelę, labai trumpai apkepkite, tik neleiskite paruduoti, nes patiekalas apkars. Suberkite ryžius, maišydama pakepinkite, kol ryžiai taps perregimi.

3. Įpilkite samtį karšto sultinio, maišydama pakaitinkite, kol ryžiai sugers sultinį, vėl įpilkite samtį skysčio. Pamažu įmaišykite visą sultinį. Taip virkite ryžius maždaug 25 min., neleiskite jiems pervirti.

4. Nukaiskite keptuvę, sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius, tarkuotą sūrį, išmaišykite.

Suskleisti
Daugiaryžis (rizotas)
Receptas: Daugiaryžis (rizotas)
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 1200.00 ml
Šafranas: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 280.00 g (vidutinio ilgio ryžių („Risotto“, „Arborio“ ir pan.))
Sultys: 4.00 valg. š. (obuolių arba apelsinų)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonosios)
Sviestas: 55.00 g
Sūris: 60.00 g (tarkuoto parmezano)
Kaip gaminti

1. Karštą sultinį pagardinkite šafranais. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepkite 2 min. Suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite dar 2 min. Supilkite sultis ir kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį.

2. Sumažinkite ugnį ir po samtį pilkite sultinį (kitą sultinio porciją pilkite tik tuomet, kai ryžiai bus sugėrę visą skystį). Iš viso troškinkite apie 20 min. Porą minučių prieš nukeldami nuo ugnies sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas.

3. Nukėlę nuo ugnies įmaišykite sviestą. Prieš patiekdami apibarstykite sūriu.

Suskleisti
Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas
Receptas: Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 225.00 g (bet kokios karštai rūkytos, išdarinėtos)
Bulvės: 225.00 g
Pienas: 600.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šviežių šakelė)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies pavirkite 8 min. Laurų lapą ir svogūnus išgriebkite, pieną nukoškite, kad tirščiai liktų kiaurasamtyje.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, supjaustytus svogūnėlių laiškus, suberkite susmulkintus čiobrelius ir 5 min. pakepinkite. Sudėkite supjaustytas bulves, supilkite pieną ir troškinkite, kol bulvės suminkštės (apie 15 min.).

3. Žuvį pamaigykite šakute, kad subyrėtų, sudėkite į keptuvę su bulvėmis. Sukrėskite jogurtą, suberkite sūrį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

4. Kiaušinius išvirkite „su marškinėliais“: į puodą pripilkite nemažai vandens, parūgštinkite actu (šaukštas acto – dviem puodeliams vandens). Užvirinkite. Kiekvieną kiaušinį išleiskite į atskirą indelį ir atsargiai supilkite į verdantį vandenį. Virkite ne ilgiau kaip 3 min. Išgriebkite kiaurasamčiu ir trumpam panardinkite į šaltą vandenį.

5. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kiaušinį, ant jo uždėkite bulvių ir žuvų mišinio.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Daugiaryžis su vištiena
Receptas: Daugiaryžis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 19
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (rizoto („Arborio“, „Carnaroli“ arba „VialoneNano“))
Vištiena: 300.00 g (filė)
Vynas: 100.00 ml (baltasis sausas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (natūralus iš morkų, salierų ir svogūnų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Žirniai: 1.00 st. (šaldyti arba švieži)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje specialioje keptuvėje storu, vienodai šilumą paskirstančiu dugnu su rankenomis šonuose.

2. Kai svogūnai taps permatomi, supilkite ryžius ir nuolat maišydama juos šiek tiek apkepinkite. Kai ryžiai sugers visą nuo svogūnų susidariusį skystį, supilkite kambario temperatūros (jokiu būdu ne šaltą) vyną ir palaukite, kol ryžiai jį sugers. Tik tada po truputėlį, vis palaukdama, kol ryžiai jį sugers, o likusi dalis išgaruos, pilkite sultinį. Taip darykite, kol daugiaryžis pasidarys košės konsistencijos.

3. Vištieną nuplaukite, susmulkinkite, pasūdykite, pagardinkite garstyčiomis, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.

4. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite karštame svieste. Sudėkite vištienos gabalėlius, juos iškepkite, sumažinkite ugnį, sumeskite žirnelius, vos pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.

5. Masę pasūdykite, pagardinkite pipirais, sumaišykite su paruoštais ryžiais, įmaišykite tarkuotą parmezaną ir uždėkite bazilikų lapelių.

Suskleisti
Daugiaryžis su voveraitėmis
Receptas: Daugiaryžis su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g („Arborio“)
Vanduo: 450.00 ml (verdančio)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis ekologiško)
Vynas: 150.00 ml (sauso baltojo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grybai: 1.00 vnt. (1 litras)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Kaip gaminti
  1. Grybus nuvalykite, užpilkite šaltu vandeniu, palikite 10 minučių.
  2. Išgriebkite nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite. Didesnes voveraites pasmulkinkite.
  3. Prikaistuvyje išlydykite šaukštą sviesto, įpilkite šaukštą aliejaus. Sudėkite vieną smulkintą svogūną, kepinkite, kol pagels. Suberkite voveraites, ugnį sumažinkite. Kaitinkite apie 8 minutes.
  4. Iš voveraičių išsiskyrusį skystį nupilkite – grybai bus traškūs. Netroškinkite jų ilgiau kaip 10 minučių, nes bus guminiai.
  5. Kitame puode įkaitinkite šaukštą aliejaus ir šaukštą sviesto (kol kaista, į indą su vedančiu vandeniu įmeskite sultinio kubelį). Suberkite likusius smulkintus svogūnus. Maišydami kepinkite apie porą minučių. Suberkite sausus ryžius, maišydama trumpai paskrudinkite.     
  6.   Svogūnus ir ryžius galite kepinti žemės riešutų aliejuje – įgaus pikantišką prieskonį.
  7. Įpilkite porą samtelių sultinio, samtelį sauso baltojo vyno, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, kaitinkite, kol sugers skystis (dažnai nemaišykite, antraip ryžiai pakeis formą, sulips). Supilkite likusį sultinį bei vyną, kaitinkite, kol susigers į kruopas (ryžiai turi šiek tiek suminkštėti, bet likti traškus).
  8. Daugiaryžiui su voveraitėmis gaminti tiks grybų sultinys (valgis bus intensyvesnio grybų skonio).
  9. Kruopas atsargiai išmaišykite medine mentele, kad atsiskirtų viena nuo kitos. Sudėkite troškintas voveraites, atsargiai viską sumaišykite (jeigu grybai atvėsę, puodą su valgiu dar porą minučių palaikykite ant silpnos ugnies).
  10. Pagamintą daugiaryžį galima saikingai apšlakstyti nerafinuotu alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu.                 
  11. Negailėkite kvapių žolelių Į lėkštes sukrėstą daugiaryžį gausiai apibarstykite šviežiais mulkintais krapais, petražolėmis.   
Suskleisti
Rizotas su žirneliais
Receptas: Rizotas su žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 2.00 st. („risotto“ - (puiku, jei 1 būtų „arborio“, kita - „carnaroli“))
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuoto)
Vynas: 70.00 ml (balto, sauso)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežių)
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, sudėkite svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite (tik kol suminkštės), į keptuvę suberkite ryžius ir pakepinkite, kol taps skaidrūs (ne daugiau minutės).
  3. Į ryžius supilkite vyną ir palikite išgaruoti, tada įpilkite porą šaukštų sultinio ir palaukite, kol jis išgaruos.
  4. Tada pilkite po maždaug samtį sultinio ir vis maišykite, sultiniui išgaravus pilkite dar ir taip, kol ryžiai bus beveik išvirę (jie turi būti šiek tiek kietoki viduje).
  5. Žirnelius porą minučių pašildykite gerai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu sviesto, pasūdykite, pagardinami pipirais.
  6. Žirnelius įmaišykite į rizotą, suberkite parmezaną ir sukapotą baziliką, įdėkite šaukštą sviesto, viską dar minutę pašildykite, kol parmezanas išsilydys, uždenkite dangčiu ir palikite porai minučių pastovėti.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Daugiaryžis su rikota
Receptas: Daugiaryžis su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g ("Arborio")
Vermutas: 150.00 ml (sauso balto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (sauja)
Rikotos sūris: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus pasmulkinkite, apšlakstykite 50 ml vermuto, palikite brinkti.
  2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į gilią keptuvę su karštais riebalais. Kepinkite, kol svogūnai pagels. 
  3. Suberkite ryžius, maišydama kepinkite, kol kruopos taps skaidrios, sugers inde susikaupusį skystį.
  4. Supilkite likusį vermutą, kaitinkite, kol ryžiai jį sugers. Supilkite pusę kiekio sultinio, kaitinkite, kol susigers į kruopas. Supilkite likusį sultinį. Įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite.
  5. Daugiaryžį sudėkite į lėkštes, į kiekvieną įberkite džiovintų pomidorų, įdėkite po keletą šaukštelių rikotos.
  6. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais. 
Suskleisti
Daugiaryžis su špinatais
Receptas: Daugiaryžis su špinatais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Rizoto ryžiai 300.00 g
Špinatai: 300.00 g (šviežių)
Vynas: 2.00 st. (baltojo sauso)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Iš turimų šakniavaisių daržovių išsivirkite sultinį. Pagal skonį pasūdykite.

2. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 minučių pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite ryžius ir maišydama kepinkite, kol jie įgaus aukso spalvą.

3. Supilkite vyną, išmaišykite ir kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį (nepamirškite maišyti!). Kitoje keptuvėje karštuose riebaluose kiek patroškinkite smulkintus špinatus.

4. Į keptuvę su ryžiais įpilkite samtį daržovių sultinio ir kaitinkite, kol jis išgaruos. Vėl pilkite samtį sultinio ir vėl laukite, kol išgaruos. Taip darykite, kol ryžiai visiškai suminkštės.

5. Sudėkite troškintus špinatus ir išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais.

6. Tiekite su virtos paukštienos kubeliais arba parmezano drožlėmis apibarstytomis skrudinto prancūziškojo batono riekelėmis.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant laiko sultiniui išvirti).

Suskleisti
Daugiaryžis su krevetėmis
Receptas: Daugiaryžis su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Rizoto ryžiai 1.00 st.
Salierai: 2.00 vnt. (keli stiebai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krevetės: 200.00 g (išlukštentų mažų)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Baltas martinis 100.00 ml
Sūris: 50.00 g (pusė saujelės tarkuoto brandinto)
Jūrų gėrybėms gardinti skirtas žolelių mišinys (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Karštoje keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus, vėliau – česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, supilkite ir apskrudinkite ryžius.

2. Kai kruopos sugers skystį, supilkite martinį, tada po truputį, daržovių sultinį. Iš pradžių supilkite maždaug trečdalį sultinio ir vis pamaišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai sugers visą skystį. Tada dar dalį likusio sultinio, kai ir šis susigers, supilkite visą ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, iki ryžiai išsitroškins.

3. Kai ryžiai baigs brinkti, suberkite nuvarvintas krevetes, prieskonius, druską, pipirus, išmaišykite, kiek pakaitinkite, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei sviestą.

 

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos