Daugybę metų šioje šalyje bulvės ruošiamos pagal europiečiams gana neįprastą receptą. Stipriame druskos tirpale verdančios bulvės apsitraukia plonyte druskos plėvele, todėl jose išlieka daug maisto medžiagų. Jų skonis primena įprastas keptas bulves, o minkštimas būna kreminės konsistencijos.
Įsidėmėkite! 29 proc. stiprumo druskos tirpalui reikia 1 l vandens ir 400 g druskos.
Daržovės puode turi būti apsemtos per du pirštus. Dėkite indą ant ugnies ir užvirinkite. Suberkite druską, maišykite, kol dar kartą užvirs. Sudėkite šepetėliu po tekančiu vandeniu kruopščiai nušveistas vidutinio dydžio šviežias bulvytes. Kai užvirs, puodą pridenkite ir daržoves apie 20 min. virkite ant stiprios ugnies. Išgriebusi sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų ir kiek apdžiūtų (maždaug po poros minučių ant bulvių pamatysite plonytį druskos sluoksnį). Sudėkite į dubenį, apšlakstykite lydytu sviestu. Skanaus!