Gardi ir neapsunkinanti lazanija: mėsą pakeis rikotos ir daržovių sluoksnis

Klasikinė lazanija su mėsa – nuostabus patiekalas, toks skanus, jog jos kiek padauginus, porą valandų gali būti net sunkoka pajutėti. Tad jei norisi šio to lengvesnio, tačiau makaroninio, išbandykite žymiai lengvesnę, labai gardžią lazaniją be mėsos. Kartą pabandžius, ateityje turėsite dilemą, kurią gi kepti!
Lazanija su rikota
Lazanija su rikota / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • lazanijos lakštų, kurių nereikia apvirti.

rikotos sluoksniui:

  • 2 pakuotės (bendrai 400–500 g) rikotos;
  • 1 rutuliukas mocarelos sūrio, sutarkuoto burokine tarka;
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • 150 g špinatų, labai labai smulkiai sukapotų dideliu virtuviniu peiliu;
  • 1 nedidelė cukinija, sutarkuota burokine tarka;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

padažui:

  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
  • nubrauktas šaukštelis cukraus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;

viršui apibarstyti:

  • 1 rutuliukas mocarelos sūrio, sutarkuoto burokine tarka;
  • 30–40 g tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Keturkampę kepimo skardą ištepkite aliejumi ir atidėkite.

2. Pagaminkite padažą. Tam keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūnus, kol jie suminkštės, berkite česnakus, pakepkite, kol pakvips. Supilkite pomidorus, pagardinkite padažą cukrumi, druska ir šviežiai maltais pipirais. Patroškinkite apie 15 min. Atidėkite.

3. Paruoškite rikotos ir daržovių įdarą. Pirmiausiai keptuvėje pakaitinkite cukinijos tarkius su česnaku, kol sukris. Atidėkite, kad kiek atvėstų. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotą su mocarelos ir parmezano tarkiais, suverskite čia kapotus špinatus (galima, jei norite, prieš kapojant juos trumpai pakepinti, kad suglebtų, uždengtoje keptuvėje), sudėkite ir cukinijas, berkite druskos, pipirų ir labai gerai išmaišykite. Turite gauti gana skystą masę – taip ir turi būti. Visi sluoksniai paruošti.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

5. Metas sluoksniuoti lazaniją. Pirmiausiai ant skardos dugno paskirstykite pusę pagaminto pomidorų padažo. Tada klokite lazanijos lakštus. Ant šio sluoksnio krėskite pusę rikotos įdaro, jį išlyginkite, tada uždenkite lazanijos lakštais, vėl dėkite antrąją pusę to paties rikotos įdaro ir vėl jį denkite lazanijos lakštais. Galiausiai viršų apipilkite likusiu pomidorų padažu, o tuomet apibarstykite viršui skirtu mocarelos ir parmezano sūriais.

6. Dėkite lazaniją kepti ir kepkite 30–35 min., kol viršus gražiai parus. Leiskite kiek pravėsti, o tada galima pjaustyti ir ragauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis